Forum

Marked


Dagen i dag

2. april 1801

Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som... Les mer ...

Dagen i går

1. april 1815

Otto von Bismarck ble født


2. april 1801

Slaget på Københavns red
Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som slaget på Københavns red. Framstøtet ble ledet av viseadmiral Horatio Nelson. Ingenting av den såkalte dansk-norske flåten (egentlig den danske orlogsflåten) ble berørt under striden, som varte vel 4 timer og førte til våpenhvile og forhandlinger med britene. Av de 18 danske fartøyene i «defensjonslinjen» ble fem av de minste fartøyene berget inn til havnen, mens de andre ble ødelagt eller tatt av Nelson. Selv mistet britene ingen fartøyer, og ingen var så skadet at de ikke kunne seile hjem. På dansk side ble 1035 mann drept eller såret, mens ca. 1 800 ble tatt til fange. De britiske tap var 268 drepte og 689 sårede.

Danmark-Norge måtte gå med på å trekke seg ut av det væpnede nøytralitetsforbundet som man hadde valgt å stå tilsluttet, en type allianse som hadde en klar brodd mot Storbritannia og var alt annet enn nøytral.

Britene brukte blant annet det nye Experimental Corps of Riflemen som skarpskyttere om bord på krigsskipene. Riflekorpset var bevæpnet med den nye Baker-riflen.

1. april 1815


Otto von Bismarck ble født
Fyrst Otto von Bismarck, hertug av Lauenburg, var en tysk statsmann og en av de mest prominente ledere i det 19. århundre; som statsminister i kongeriket Preussen forente han Tyskland med en serie vellykkede kriger og ble Tysklands første kansler. Som en konservativ og aristokratisk politiker kjempet han mot fremveksten av sosialdemokratiet på 1880-tallet, ved blant annet å forby flere organisasjoner, og ved pragmatisk å komme arbeiderne i møte med omfattende sosiale reformer som la grunnlaget for den moderne velferdsstaten. Han var en forsiktig utenrikspolitiker som etter Tysklands samling arbeidet for å opprettholde fred på det europeiske kontinentet. Bismarck ble kjent som jernkansleren.

Han er også kjent for sine mange finurlige sitater:

 • Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.
 • Når en mann sier at han godtar noe i prinsippet, betyr det at han ikke har den ringeste interesse av å gjennomføre det i praksis.
 • Det viktigste er ikke å skrive historie, men å gjøre den.
 • Det lyves aldri så mye som foran et valg, under en krig eller etter en jakt.
 • Tidens store spørsmål avgjøres ikke med taler og majoritetsbeslutninger, men med blod og jern.
 • Hva annet er våre stater og vår makt og ære overfor Gud enn maurtuer og bikuber som oksens klov trår i stykker, eller som blir ofre for skjebnen i form av en birøkter.Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Skyting med 11 mm Lefaucheux-revolver

  • Skyting med 11 mm Lefaucheux-revolver

   Norges første militære «revolverpistol» var en stifttenningsrevolver som ble utviklet av franskmannen Eugène Lefaucheux i 1850-årene. Stifttenningsrevolverne ble ladet med en enhetspatron som enkelt kunne plasseres i tønna uten at skytteren behøvde å fikle med papirpatroner, tennhetter og ladestokker.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6139
  Selges

  Svenska Remington gevär

  Oppifrån:
  1. Gevär svenskt m 1864-68 omkonverterat från Kammarladdningsgevär m1864 enligt fasställd modell. Mycket fint skick, flamhärdad låda. helt komplett, loppet 10/10 mycket fint! Tillverkningsår 1869 fabrikat Carl Gustaf, serie nummer 2211. CENTER FIRE slutstycke. Rembyglar, bakkappa av mässing. Kornet ej modellriktigt tillhör senare modell. (högre) Helt nummerriktig på alla delar.
  6500 SEK

  2 Gevär svenskt m 1864-68 omkonverterat från Kammarladdningsgevär m1864 enligt fasställd modell. Mycket fint skick, flamhärdad låda. helt komplett, loppet 10/10 mycket fint! Tillverkningsår 1869 fabrikat Carl Gustaf, serie nummer 2015. RIM FIRE/kantantänt slutstycke. Rembyglar, bakkappa av mässing. Helt nummerriktig på alla delar.
  6000SEK

  3. Svensk USA import , SOLD

  4. Svenskt armé gevär avkortat för jakt nummerriktig på pipa, låda och bakkappa. Kornet av mauser m96 typ. Fullt fungerande "Shooter" mycket fin i loppet CENTER FIRE. tillverknigsår 187x, tillverknings nr 14374
  3500sek

  5. Mycket exklusiv och fin Husqvarna "Sportig Rifle" tillverkningen startade 1877 - 1878. M33 tillverkades i en rad olika kalibrar främst Amerikanska samt Tyska kalibrar. Den här är kammrad för den mycket udda kalibern 8x57 R/360. (patronen på bild är mycket snarlik). Piplängd 75 cm, ställbart klaffsikte, halvstock, octagonal pipa. Tillvnr 42025.
  Mycket fint skick fullt fungerande, räffling 9/10.
  5000sek

  6. Bajonett SOLD

  Exportkostnad ISP (Institutet för Strategiska Produkter ) 1350 SEK betalas av köparen som tillika handling.

  Jag skickar ej vapen med post, jag överlämnar vapen IRL i Strömstad enl överenskommelse.
  Fråga gärna om gevären eller be om fler bilder.

  Tommy

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
  Navn: Tommy
  E-post: airfix999@hotmail.com
  Lagt inn lørdag 18. mai 2019 kl. 17:05
  Antall ganger klikket på: 2482.