Forum

Marked


Dagen i dag

25. mars 1016

Slaget ved Nesjar regnes som den første nøyaktige daterte hendelsen i norsk historie. Slaget sto... Les mer ...

Dagen i går

24. mars 1885

Kina slo Frankrike ved Bang Bo


25. mars 1016

Slaget ved Nesjar
Slaget ved Nesjar regnes som den første nøyaktige daterte hendelsen i norsk historie. Slaget sto palmesøndag 25. mars 1016 ved Mølen og Værvågen utenfor Helgeroa i Brunlanes ved Larvik. I slaget seiret Olav Haraldsson – også kjent som Olav den hellige – over en rekke av de mektigste norske høvdingene anført av Svein Jarl. Med dette tok Olav Haraldsson et viktig steg i den lange prosessen mot kristningen og samlingen av Norge.

24. mars 1885


Kina slo Frankrike ved Bang Bo
Slaget ved Bang Bo ble utkjempet i Kina mellom kinesiske og franske styrker under Den fransk-kinesiske krig. Krigen ble utkjempet mellom Frankrike og Qing-Kina mellom september 1884 og juni 1885. Frankrike ønsket seg kontroll over utløpet av Den røde flod som forbandt den rike kinesiske provinsen Yunnan med Hanoi og Sørkinahavet.

Under slaget ved Bang Bo ble 1500 franske soldater slått av den kinesiske hæren. Nederlaget gjorde at franske politikere som tidligere hadde vært positive til krigen begynte å få kalde føtter. Krigen endte med fransk seier i 1885 og førte til at de vietnamesisktalende regionene Annam og Tonkin ble annektert og lagt inn under Fransk Indokina.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

    (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


    Uthevet artikkel

      Forsøk med spisskuler i kammerlader

    • Forsøk med spisskuler i kammerlader

      Det er alltid interessant å lese originalberetninger om hvordan gamle svartkruttvåpen ble brukt. Dessverre er det ikke mye slikt stoff å finne på norsk, eller dansk, som var språket i Norge i gamle dager. Norsk Militært Tidsskrift (NMT) er landets eldste fagtidsskrift, og ble etablert så langt tilbake som i 1831. Les hva NMT skrev om forsøkene med spisskuler i kammerlader i årene fra 1849 til 1856.

    Kjøp og salg

    Noen enkle annonseregler

    På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

    • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
    • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
    • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
    • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
    • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
    • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
    • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

    Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
    Nr. 578
    Kjøpes

    Brown Bess


    Ønsker og kjøpe en orginal Brown Bess fra 1700 talet ( Long land/ short land). Må vere Engelskbrukt og helt orginal. Betaler godt for et fint og orginalt objekt.    Navn: Helge Lid
    Telefon: 90592444
    E-post: helglid@online.no
    Lagt inn 24 Dec. -06
    Antall ganger klikket på: 35.