Forum

Marked


Dagen i dag

20. juli 1877

Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen ... Les mer ...

Dagen i går

19. juli 1814

Samuel Colt ble født


20. juli 1877

Beleiringen av Plevna begynte
Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen klarte en tallmessig underlegen tyrkisk styrke under general Osman Pasja å holde byen mot en angripende russisk-rumensk styrke i nesten seks måneder. Tyrkerne gravde seg ned i skyttergraver, og på langt hold gjorde de kraftige og presise Peabody-Martini-riflene de var bevæpnet med store innhogg i de russiske styrkene.

Tyrkerne begynte skytingen på flere kilometers hold. Med samlet ildåpning viste denne taktikken seg effektiv. Tyrkerne var også bevæpnet med Winchester-gevære av modell 1866. Disse hadde plass til fjorten puslete .44 kaliber randtenningspatroner i magasinet og var ubrukelige på langt hold, men da russerne var på kloss hold ble de tatt i bruk. Den voldsomme skuddtaktene førte til kolossale tap for tsarens soldater.

19. juli 1814


Samuel Colt ble født
Samuel Colt ble født på denne dag i 1814. Colt blir ofte kreditert for oppfinnelsen av revolveren, men han må nok dele æren med flere andre. Det han gjorde var å kombinere det beste av det som til da var blitt oppfunnet, og resultatet ble de legendariske Colt-modellene.

Colt etablerte seg første gang i Paterson i New Jersey den 5. mars 1836 – derav navnet på den førsterevolveren: Colt Paterson. Etableringen fant sted dagen før det berømte slaget ved den falleferdige misjonsstasjonen Alamo i Texas, der legender som Davy Crockett, Jim Bowie og William Barret Travis falt for mexicanske kuler. Nettopp Texas skulle senere vise seg å bli viktig for Colt, på samme måte som Colts revolvere skulle vise seg viktige for Texas.

Samuel Colt døde i 1862, 47 år gammel og var dermed ikke med på utviklingen av Colts mest kjente revolver, nemlig Colt Single Action Army – populært kalt Colt «Peacemaker».


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Kaldpressing av kuler

  • Kaldpressing av kuler

   De fleste svartkruttskyttere støper sine egne kuler. En annen metode er å kaldpresse dem. Ulempen med denne metoden er at kaldpressingsutstyret er dyrt, men som denne artikkelen viser er det relativt enkelt å lage ditt eget utstyr for kaldpressing av kuler.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 561
  selges

  Spennende munnladere

  Sjefen har talt – alle våpen som ikke henger på veggen skal ut – og for husfredens skyld, har hun dessverre alltid rett. Jeg må derfor selge unna en del godbiter det ellers nesten er umulig å få fatt på. Dette er originale, antikke våpen, tildels 250-300 år gamle, gjennomgående rustfrie og i fenomenalt god stand om ikke annet er angitt og som er samlet gjennom en årrekke. Og – they are priced to go! Damen vil ha det meste ut av huset og fortrinnsvis i god tid innen jul!

  Dette er bare utvalg av geværene jeg skal selge. Jeg har et større antall jaktgeværer til mellom snaut kr 1000 og kr 3000. Jeg har også ytterligere 20-30 norske militærgeværer, noe mer utenlandsk militær flintlås og perkusjon, en del blankvåpen og noen pistoler som må bort. Send gjerne liste på ting du leter etter til samlingen din og jeg skal se om jeg kan hjelpe deg.

  Jeg kan sende bedre bilder om ønskelig, oppgi i så fall hvilke våpen du vil ha bilder av. Våpnene befinner seg i Oslo, intet selges ikke usett og jeg sender heller ikke. Jeg bytter gjerne mot våpen til egen samling (dansk/norsk militært).


  Langt M1860 Lundsgevær – kammerladningsgevær for hæren bygget om til patroner etter Lunds patent. Børsa er temmelig sliten, men gjør seg sikkert godt høyt oppe på veggen der det ikke er for mye lys. Jeg har flere Lundsgeværer som må selges. Dette vraket gikk for kr 3000. SOLGT! Det er nå bare to igjen; én tilnærmet fabrikkny, men med litt tynn brunering i forkant av kammerstykket og på bak kammerstykket, i centre fire (gammel ombygning) til kr 11 000 og en uten finish til kr 5500.

  M1843 marinegevær i svært god stand – kr 13 000. SOLGT

  M1849/55 kammerlader komplett med bajonett og klikklær i særdeles god stand kr 12 500. SOLGT! Men jeg har flere 18 lødige kammerladere fra kr 5000.

  M1857 kammerladningskarabin for kavaleriet – supersjelden! Denne er dessverre boret opp til glattløpet og har uoriginale remfester, men er ellers i rimelig grei stand. Disse omsettes ikke hvert ti-år! Skal man ha modellen, er dette dermed kanskje den eneste muligheten - kr 35 000. Det er et par interessenter på denne, men den ene ville prutte litt og den andre hadde ikke pengene i øyeblikket - så førstemann til mølla...

  M1869/77 Lundskarabin for kavaleriet – sjelden! Alle kammerladningskarabiner er sjeldne, også de som denne er gjort om til patrongevær. Det var et begrenset antall av dem og de så mye bruk. De er dermed som oftest temmelig slitne. Denne er i rimelig god stand. Det har vært en brist i kolbehalsen som er reparert, rembøyler mangler, for øvrig er den rustfri og grei – kr 15 000.

  M1855 kammerlader som ikke er rengjort, men som antagelig kan bli svært fin med litt ”tender love & care”. Baksiktet mangler, ellers ok. Et skikkelig takknemlig DIY prosjekt – kr 5000.

  M1859 kammerlader, komplett, men med litt rust og småskader. Skikkelig rengjøring og man får en god svartkruttsskyter eller et svært dekorativt våpen. Kr 5000.


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn 03 Dec. -06
  Antall ganger klikket på: 46.