Forum

Marked


Dagen i dag

25. mars 1016

Slaget ved Nesjar regnes som den første nøyaktige daterte hendelsen i norsk historie. Slaget sto... Les mer ...

Dagen i går

24. mars 1885

Kina slo Frankrike ved Bang Bo


25. mars 1016

Slaget ved Nesjar
Slaget ved Nesjar regnes som den første nøyaktige daterte hendelsen i norsk historie. Slaget sto palmesøndag 25. mars 1016 ved Mølen og Værvågen utenfor Helgeroa i Brunlanes ved Larvik. I slaget seiret Olav Haraldsson – også kjent som Olav den hellige – over en rekke av de mektigste norske høvdingene anført av Svein Jarl. Med dette tok Olav Haraldsson et viktig steg i den lange prosessen mot kristningen og samlingen av Norge.

24. mars 1885


Kina slo Frankrike ved Bang Bo
Slaget ved Bang Bo ble utkjempet i Kina mellom kinesiske og franske styrker under Den fransk-kinesiske krig. Krigen ble utkjempet mellom Frankrike og Qing-Kina mellom september 1884 og juni 1885. Frankrike ønsket seg kontroll over utløpet av Den røde flod som forbandt den rike kinesiske provinsen Yunnan med Hanoi og Sørkinahavet.

Under slaget ved Bang Bo ble 1500 franske soldater slått av den kinesiske hæren. Nederlaget gjorde at franske politikere som tidligere hadde vært positive til krigen begynte å få kalde føtter. Krigen endte med fransk seier i 1885 og førte til at de vietnamesisktalende regionene Annam og Tonkin ble annektert og lagt inn under Fransk Indokina.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Test av svartkruttkuler til jaktbruk

  • Test av svartkruttkuler til jaktbruk

   Dersom du planlegger å gå på jakt med en svartkruttrifle, så er det viktig å teste hvordan kulene du vil benytte oppfører seg. Denne artikkelen beskriver en uhøytidlig test av svartkruttkuler, og forsøker å beskrive hvordan de oppfører seg ved treff i vilt.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 558
  Selges

  Originale munnladere selges

  Antagelig tysk jaktmuskett av jegerrifletype i original flintlås. Også her kan skjæringen i stokken indikere at børsa ble fremstilt ca 1750, men jeg tror den er noe senere – antagelig ca 1790. Liten, bagatellmessig skade på slagstålet, ellers i glimrende stand. Priced to go – kr 11 000. SOLGT!

  Jegerrifle i fullstendig ”ny-stand”, signert av Schertiger i Stockholm (1698-1748). Til tross for sitt ”moderne” utseende, må riflen dermed være fremstilt før 1750. Bygget om fra flintlås til perkusjon på midten av 1800-tallet og muligens ikke brukt verken før eller siden (etter standen å dømme) – kr 12 000. SOLGT!

  Militær jegerrifle fra ca 1740, bygget om fra flintlås til perkusjon. Den er bl.a. merket ”POTZDAM MAGZ DSE”. Jegerrifler av denne typen er svært populære og vanligvis temmelig kostbare. Denne kan bli din for kr 12 500. SOLGT!

  Wredes gevær M1860 – et av de siste militære munnladningsgeværene som ble fremstilt. Denne skarpskytterriflen er i fantastisk god stand og det er neppe noe problem forbundet med fortsatt bruk i dag om man bruker svartkrutt – kr 7000. Akkurat den avbildete er holdt av, men jeg har to stk til - én til kr 6500 og en komplett med originalrem og bajonett til kr 9000.

  M1815/49 infanterigevær ombygget fra flintlås til perkusjon. Musketten er i glimrende stand. I tillegg til å være særdeles dekorativ, burde det heller ikke være noe problem å ta den i bruk med svartkrutt. – kr 6000. Jeg har flere av denne musketten.


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn 03 Dec. -06
  Antall ganger klikket på: 35.