Forum

Marked


Dagen i dag

17. september 1862

Slaget ved Antietam ble utkjempet den 17. september 1862 under den amerikanske borgerkrigen.... Les mer ...

Dagen i går

16. september 1879

Våpenauksjon i Bergen


17. september 1862

Slaget ved Antietam
Slaget ved Antietam ble utkjempet den 17. september 1862 under den amerikanske borgerkrigen. Øverstkommanderende hos nordstatene var George B. McClellan, mens Robert E. Lee var øverstkommanderende hos sørstatene. Antietam var det blodigste endagsslaget i amerikansk historie, med 22 717 døde, sårede og savnede. 3 654 døde ble begravet, 1 761 ble meldt savnet.

Slaget ble utkjempet ved Sharpsburg og Antietam-bekken, vest i delstaten Maryland. Selv om McClellan hadde rikelig med reservestyrker, maktet han ikke å ødelegge Lees hær. McClellan hadde stanset Lees invasjon av delstaten Maryland, men Lee greide å trekke sine styrker tilbake til Virginia uten forstyrrelser fra den forsiktige McClellan. Slaget endte uavgjort, men konføderasjonsstyrkene trakk seg først tilbake fra slagmarken. Dette gjorde slaget, i militær terminologi, til en unionsseier. Seieren hadde betydning nok til å gi president Abraham Lincoln selvtillit til å kunngjøre sin frigjøringserklæring. Dette førte igjen til at den britiske og franske regjeringen gikk vekk fra sine planer om anerkjennelse av Konføderasjonen.

16. september 1879


Våpenauksjon i Bergen
Bergens Adressecontoirs Efterretninger meldte at 58 stk. 18 lødige kammerladningsgeværer skulle auksjoneres bort i Bergen, sammen med 500 eldre perkusjonsgeværer og 49 nye geværpiper.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Den norske Hærens inventarliste anno 1837

  • Den norske Hærens inventarliste anno 1837

   «Fortegnelse over Antal og Beskaffenhed af de vigtigste i samtlige norske Landarsenaler havende militaire Fornødenheder ved Aarets Udgang 1837» viser totalt antall musketter (noen med modellår), rifler, blankvåpen og ammunisjon ved utgangen av året 1837 – altså samme år som geværkommisjonen startet arbeidet som ledet frem til approbasjonen av kammerladningsgeværet.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 4478
  Selges

  Høstslippet er i gang!

  Sjefinnen har bestemt meg for at jeg må redusere dublett- og skrotsamlingen min og jeg er etter en bøtte med år fullstendig klar over hvem det til syvende og sist er som bestemmer (i det som én gang var mitt hus)!

  Bilde 1
  Fire Larsenrifler, de tre øverste Remington med hurtiglader, den nederste en tennstempelrifle.
  Hurtiglader 1, bra pipe, grei stand, god og funksjonell mekanisme (spenner såvel høne som hane), kaliber antas å være 10,15 Jarmann - med forbehold - kr 12 000.
  Hurtiglader 2 & 3, merkelig bra piper, litt pitring utvendig, Usikker på om det er konstruksjon eller tilstand, men hanen må spennes manuelt, hønen på sveiven. Kaliber antas å være 10,15 Jarmann. Nr 2 kr 10 000, nr 3 kr 8000.
  Tennstempelrifle - strøken pipe, men den har vært blånert og restaurert. Fremstår som meget grei, men... Også denne ser ut til å være 10,15 mm. kr 12 000. *** DENNE ER SOLGT,, MEN JEG HAR ET PAR TIL ***
  Disse bør besiktiges innen kjøp!

  Bilde 2 - kammerladere
  Lang Lund, litt småsliten, men bedre innvendig enn utvendig. Kr 9 000.
  M1849/55, Kongsberg, bedre enn på bildet, egentlig en grei skyter og nesten en grei samler (for de som ikke er for kresne) kr 10 000. *** SOLGT ***
  M1846/55, Liege, restaurert, men ikke ødelagt. M1846 varianter er litt sjeldne og som regel temmelig slitne. Denne er mer samler enn skyter, ser ok ut, men... kr 12 000.

  Bilde 3 - for den virkelig seriøse hard core samler med særdeles god økonomi
  Jarmann M1884 - Denne har vært "sjefs-Jarmannen" i min samling siden ca 1970. Det er den fineste, mest originale og urørte jeg har funnet frem til nylig, men nå har jeg funnet erstatteren. Litt rust trukket opp fra kolbekappen i skjeftet, en antydning til pitring et par steder på pipen, men egentlig pokker så bra. Jeg er klar over at det er mange som mener en slik bør koste kr 25 000, men prøv og finn en! Kr 40 000!
  Lang skiløperrifle M1711/1841/51 med originalstokk. Disse er uhyre sjeldne (meg bekjent er det kjent 6 eks. inkl. museer og minst 2 er i temmelig dårlig stand) og er også det første approberte skytevåpenet i DkN. Feil på denne - leddiklokket er originalt, men fra en annen jegerrifle, ladestokken er for kort (fremgår ikke av bildet). Pris kun kr 105 000.
  Krigsskolegevær M1843 - mellomlang. Det ble kun produsert hele 20 eks av denne muskettvarianten og den er dermed det færrest produserte våpenet av samtlige norske approberte våpen. Musketten er i glimrende, nesten som ny stand (bortsett fra en ripe bake nesebeslaget (synlig på bildet), og settes til bagatellmessige kr 75 000.

  Våpnene befinner seg i Oslo og bør besiktiges innen kjøp.
  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  Telefon: 40204848
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn mandag 17. oktober 2016 kl. 23:10
  Antall ganger klikket på: 1496.