Forum

Marked


Dagen i dag

2. april 1801

Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som... Les mer ...

Dagen i går

1. april 1815

Otto von Bismarck ble født


2. april 1801

Slaget på Københavns red
Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som slaget på Københavns red. Framstøtet ble ledet av viseadmiral Horatio Nelson. Ingenting av den såkalte dansk-norske flåten (egentlig den danske orlogsflåten) ble berørt under striden, som varte vel 4 timer og førte til våpenhvile og forhandlinger med britene. Av de 18 danske fartøyene i «defensjonslinjen» ble fem av de minste fartøyene berget inn til havnen, mens de andre ble ødelagt eller tatt av Nelson. Selv mistet britene ingen fartøyer, og ingen var så skadet at de ikke kunne seile hjem. På dansk side ble 1035 mann drept eller såret, mens ca. 1 800 ble tatt til fange. De britiske tap var 268 drepte og 689 sårede.

Danmark-Norge måtte gå med på å trekke seg ut av det væpnede nøytralitetsforbundet som man hadde valgt å stå tilsluttet, en type allianse som hadde en klar brodd mot Storbritannia og var alt annet enn nøytral.

Britene brukte blant annet det nye Experimental Corps of Riflemen som skarpskyttere om bord på krigsskipene. Riflekorpset var bevæpnet med den nye Baker-riflen.

1. april 1815


Otto von Bismarck ble født
Fyrst Otto von Bismarck, hertug av Lauenburg, var en tysk statsmann og en av de mest prominente ledere i det 19. århundre; som statsminister i kongeriket Preussen forente han Tyskland med en serie vellykkede kriger og ble Tysklands første kansler. Som en konservativ og aristokratisk politiker kjempet han mot fremveksten av sosialdemokratiet på 1880-tallet, ved blant annet å forby flere organisasjoner, og ved pragmatisk å komme arbeiderne i møte med omfattende sosiale reformer som la grunnlaget for den moderne velferdsstaten. Han var en forsiktig utenrikspolitiker som etter Tysklands samling arbeidet for å opprettholde fred på det europeiske kontinentet. Bismarck ble kjent som jernkansleren.

Han er også kjent for sine mange finurlige sitater:

 • Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.
 • Når en mann sier at han godtar noe i prinsippet, betyr det at han ikke har den ringeste interesse av å gjennomføre det i praksis.
 • Det viktigste er ikke å skrive historie, men å gjøre den.
 • Det lyves aldri så mye som foran et valg, under en krig eller etter en jakt.
 • Tidens store spørsmål avgjøres ikke med taler og majoritetsbeslutninger, men med blod og jern.
 • Hva annet er våre stater og vår makt og ære overfor Gud enn maurtuer og bikuber som oksens klov trår i stykker, eller som blir ofre for skjebnen i form av en birøkter.Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Rullekrymping av haglepatroner

  • Rullekrymping av haglepatroner

   Skyting med svartkrutthagle blir stadig mer populært, og nå er det også mulig å skyte konkurranse med patronhagler. Lading av svartkrutthaglepatroner er enkelt, men det kanskje mest utfordrende er å lukke munningen. Det får du vite hvordan du gjør i denne artikkelen.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 3982
  Selges

  Historiske hylser og diesett

  CH4D diesett i kaliber 12,17x44R 10,15x61 Jarman . Hagen Lund , 38 S&W . 32 S&W Short Martini Henry Lee sett , 500 Snider CH4 D .Spanish Reformado . Et 50/70 diesett alle 1000 kr stk+porto . Har hylser for det meste og kan avtale priser etter antall .Hylser .32 S&W Short , ,32-20 ,45/70 . 10,15x61 Jarman , 8x58 Rd , 50/70 fra Betram men merket TENEX ! , 12,17x44R ,45/70.
  Kan nå muligens skaffe kal 10 messinghylser i en kort og en lang variant , stor pistol hette men pris 79 kr stk ! Selger evt bare i inntil 5 stk minsteantall .
  Og mulighetene til 38 S&W hylser er tilstede men til pris av 9 kr stk . Vil evt se inntresse før jeg plasserer ordre .

  , Haglehylser , 16, 20 samt skillinger og wads for disse og for 12 kaliber hagle, hylsene er Magtech messing, Har ladesett for kaliber 20 , 1000 kr.
  Håndladesett Lee i eske kal 44, 250 kr+porto.
  7,5 mm Nagant Kuler hælbase usmurt kr 2 pr stk+porto.
  Tysk Mauserbajonet i metallslire meget stor og fin såkalt Butcher type 2000 kr .
  To rullekrympere bordfestet for 12 og 16 kaliber hagle . 700 kr stk .
  En ukomplett Remington kasse uten avtrekk og underbeslag 500 kr.2 underbeslag uten avtrekker ,1 sivilt, 1 militært 300 kr stk . 8 bolter til RB kasse100 kr stk.8 underbeslagsskruer 75 kr stk .3 bladfjærer 75 kr stk ,2 stk RB løpsbånd 1 bånd uten skrue 150 kr , 1 med skrue 200 kr , alt med porto.


  Navn: Olav Johan Ring Heidenstrøm
  Telefon: 35091818
  E-post: olav.joh@online.no
  Lagt inn Tue. 1. Dec. 2015 kl. 18:37.
  Antall ganger klikket på: 14356.