Forum

Marked


Dagen i dag

30. september 1541

Den spanske conquistadoren Hernando de Soto og hans styrke gikk inn i Tula-territoriet i det som i dag er det... Les mer ...

Dagen i går

29. september 1858

Marinens tappgeværer


30. september 1541

Hernando de Soto møtte tula-indianerne
Den spanske conquistadoren Hernando de Soto og hans styrke gikk inn i Tula-territoriet i det som i dag er det vestlige Arkansas. Her møtte han sterk motstand fra tula-indianerne.

Spanjolene beskrev dem som de dyktigste og farligste av alle indianerne de hadde møtt. de Soto og hans menn trakk seg etter hvert tilbake til Mississippi-elven.

29. september 1858


Marinens tappgeværer
Marinens tøymester Jacob Lerche Johansen kontaktet Kongsberg Våpenfabrikk med forespørsel om fabrikken kunne forandre 780 av Marinens 16 lødige M/1843 glattløpede geværene til tappgeværer. Fabrikken fikk Armedepartementets tillatelse, men geværene ser ikke ut til å ha blitt levert før i november 1860.

Det er imidlertid tvilsomt om det ble omgjort så mange som 780 geværer. I 1883 hadde Marinen en beholdning på 1795 stk. 16 lødige perkusjonsgeværer, hvorav 255 var tapprifler og 1540 var glattløpede. Det ble trolig ikke omgjort så mange flere enn ca. 255 stk. glattløpede M/1843 til tappgeværer.

Tappriflene er forsynt med en spiss tapp i bunn av løpet, av samme type som ble brukt på Hærens tappgeværer av Modell 1851. I tillegg fikk de et baksikte med to sikteblader som ble skutt inn på 200 og 400 alen.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Pistolbyggesett fra Ardesa

  • Pistolbyggesett fra Ardesa

   De fleste produsentene som masseproduserer replikaer av gamle svartkruttvåpen tilbyr også våpnene i byggesettversjon. Hvor mye du må gjøre med disse byggesettene varierer i praksis, men så veldig avanserte bruker de ikke å være. Denne artikkelen hvordan du kan gå fram når du skal sette sammen en flintlåspistolbyggesett av det billige slaget.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 3880
  Selges

  Antikke våpen selges

  Samtlige våpen er produsert før 1890 og er opprinnelig beregnet for svartkrutt-patroner.

  Alle våpen er i ok stand og mekanismen fungerer på alle sammen og de fremstår som skytbare med tidsriktig ammunisjon dersom ikke annet er angitt. Se beskrivelse under det enkelte våpen for nærmere beskrivelse. Veteranskyting skjer på eget ansvar og jeg skaffer ikke patroner.

  Våpnene kan besiktiges på Øvre Romerike (ca. 45 min nordøst for Oslo) på ettermiddager og i helger. Det anbefales at de besiktiges. Det er ingen angre-, bytte- eller returrett på våpen kjøpt usett. Hvis du ikke kan eller er seriøs nok til å komme og besiktige våpnene selges de som de er.

  Våpnene selges kun til kjøpere med adresse i Norge. Sale only in Norway.

  Beskrivelse av de enkelte våpnene:

  Nr. 1:
  SOLGT!!


  Nr. 2:
  SOLGT!!


  Nr. 3:
  Dette geværet er et norsk M/1867 Rolling Block militærgevær produsert på Kongsberg Våpenfabrikk i 1878. Geværet er merket med diverse norske militærstempler.

  Det er i kaliber 12mm.

  Rifla er blånert og i svært fin stand (har fortsatt omlag 96-98% original blånering). Dette er meget sjeldent, de fleste er langt mer slitt. Den er nummerlik. Den er speilblank og fin inni løpet med skarp og fin rifling. Supertight og fin i mekanismen (beste jeg har sett av denne typen!). Mekanismen er topp. Overhodet ingen slark. Den er ikke plombert, eller modifisert (eller pusset opp) på noen måte. Våpenet er nesten som nytt, det ser kun ut som om noen har hatt et ekstra lag lakk på kolben. Pussestokken mangler dessverre.

  Det er svært sjelden å finne norske Rolling Block rifler som ikke har blitt jaktombygget eller konvertert til centertenning. Her er har man en sjelden sjanse til å få kjøpt et norsk militærgevær nøyaktig slik det kom fra Kongsberg Våpenfabrikk i år 1878 i nær ny stand.

  Pris: kr. 11.000,-


  Nr. 4:
  SOLGT!!


  Nr. 5:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .38 Double Action 3rd model. Løpslengden er 5 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1884 til 1895. Denne har et relativt tidlig serienummer (126273 med stjerne etterpå) og er produsert det første året med produksjon (1884).

  Den er i kaliber .38 S&W (centerfire).

  Revolveren er forniklet og i relativt god stand for alderen (revolveren har fortsatt omlag 90-95% original fornikling og nesten full flammeherding på avtrekker og hane). Usikker på om skjefteplatene har blitt byttet. Den er nummerlik. Løpet er relativt blankt og fint med skarp rifling, men dessverre er et blitt en bitteliten sprekk på undersiden av løpet helt inne ved tønna. Dette er ikke synlig utenfra, men gjør vel at revolveren egner seg bedre som samlerobjekt enn til skyting. Meget tight og fin i mekanismen og den fungerer som den skal. Overhodet ingen slark og timingen er bra. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte.

  Sjeldent å finne disse revolverne med det lange 5-toms løpet.

  Pris: kr. 4900,-


  Nr. 6:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen No1 2nd issue. Løpslengden er 3,25 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1860 til 1868. Revolveren har relativt høyt serienummer (serienummer 119558) og akkurat denne revolveren er produsert i det siste året (1868).

  Den er i kaliber .22short.

  Denne tidlige utgaven har ramme i messing og tønne/løp i stål. Den er i god stand (revolveren har fortsatt omlag 97-98% original forsølving på messingramma, men mesteparten av blåneringa på løpet/tønna er borte). Teksten på toppen av løpet er klar og fin. Hele og fine originale grepsplater.

  Løpet har litt flekker/pitring innvendig, men fortsatt ganske blankt/bra med godt synlig rifling. Mekanismen fungerer fint og fjæra som låser tønna på toppen av ramma fungerer som den skal (den er som regel alltid dårlig eller ødelagt!). Tight og fin i mekanismen. Ørlite slark i låsingen mellom løp og ramme, men ikke mer enn normalt. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte.

  Pris: kr. 6800,-


  Nr. 7:
  SOLGT!!


  Nr. 8:
  SOLGT!!


  Nr. 9:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .32 Safety Hammerless 1st model. Løpslengden er 3,5 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1888 til 1902. Revolveren har serienummer 4224 og akkurat denne revolveren er produsert i det første produksjonsåret, i 1888.

  Den er i kaliber .32 S&W (centerfire). Nedkappede hylser fra .32 S&W long kan brukes til svartkruttskyting.

  Revolveren er blånert og i fin stand (revolveren har fortsatt omlag 75-80% original blånering). Den er ikke nummerlik. Løpet er stort sett blankt og fint med et par ørsmå flekker, riflingen er fortsatt skarp og fin. Mekanismen fungerer fint. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Ingen slark. En svært bra revolver.

  Pris: kr. 4700,-  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: PR
  E-post: prm98@hotmail.com
  Lagt inn Fri. 2. Oct. 2015 kl. 11:07.
  Antall ganger klikket på: 17782.