Forum

Marked


Dagen i dag

2. april 1801

Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som... Les mer ...

Dagen i går

1. april 1815

Otto von Bismarck ble født


2. april 1801

Slaget på Københavns red
Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som slaget på Københavns red. Framstøtet ble ledet av viseadmiral Horatio Nelson. Ingenting av den såkalte dansk-norske flåten (egentlig den danske orlogsflåten) ble berørt under striden, som varte vel 4 timer og førte til våpenhvile og forhandlinger med britene. Av de 18 danske fartøyene i «defensjonslinjen» ble fem av de minste fartøyene berget inn til havnen, mens de andre ble ødelagt eller tatt av Nelson. Selv mistet britene ingen fartøyer, og ingen var så skadet at de ikke kunne seile hjem. På dansk side ble 1035 mann drept eller såret, mens ca. 1 800 ble tatt til fange. De britiske tap var 268 drepte og 689 sårede.

Danmark-Norge måtte gå med på å trekke seg ut av det væpnede nøytralitetsforbundet som man hadde valgt å stå tilsluttet, en type allianse som hadde en klar brodd mot Storbritannia og var alt annet enn nøytral.

Britene brukte blant annet det nye Experimental Corps of Riflemen som skarpskyttere om bord på krigsskipene. Riflekorpset var bevæpnet med den nye Baker-riflen.

1. april 1815


Otto von Bismarck ble født
Fyrst Otto von Bismarck, hertug av Lauenburg, var en tysk statsmann og en av de mest prominente ledere i det 19. århundre; som statsminister i kongeriket Preussen forente han Tyskland med en serie vellykkede kriger og ble Tysklands første kansler. Som en konservativ og aristokratisk politiker kjempet han mot fremveksten av sosialdemokratiet på 1880-tallet, ved blant annet å forby flere organisasjoner, og ved pragmatisk å komme arbeiderne i møte med omfattende sosiale reformer som la grunnlaget for den moderne velferdsstaten. Han var en forsiktig utenrikspolitiker som etter Tysklands samling arbeidet for å opprettholde fred på det europeiske kontinentet. Bismarck ble kjent som jernkansleren.

Han er også kjent for sine mange finurlige sitater:

 • Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.
 • Når en mann sier at han godtar noe i prinsippet, betyr det at han ikke har den ringeste interesse av å gjennomføre det i praksis.
 • Det viktigste er ikke å skrive historie, men å gjøre den.
 • Det lyves aldri så mye som foran et valg, under en krig eller etter en jakt.
 • Tidens store spørsmål avgjøres ikke med taler og majoritetsbeslutninger, men med blod og jern.
 • Hva annet er våre stater og vår makt og ære overfor Gud enn maurtuer og bikuber som oksens klov trår i stykker, eller som blir ofre for skjebnen i form av en birøkter.Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Papirviklede kuler

  • Papirviklede kuler

   I dag er det bare de ivrigste entusiastene som bruker papirviklede kuler, men da metallpatronene for alvor begynte å bli utbredt på 1870- og -80-tallet var papirviklede kuler langt vanligere enn kuler med smøreriller. Enkelt forklart er en papirviklet kule omsluttet av et stykke papir rundt kulas bæreflate. Selve kula har glatte sider uten riller. Denne artikkelen viser hvordan du kan lage dine egne papirviklede kuler...

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 3179
  Selges

  Antikke Smith & Wesson revolvere

  Antikke våpen (Smith & Wesson revolvere) selges

  En ny del av samlingen min med antikke håndvåpen skal selges.

  Samtlige våpen er produsert før 1890 og er opprinnelig beregnet for svartkrutt-patroner. De er således registreringsfrie.

  Alle våpen er i fin stand og mekanismen fungerer på alle sammen. De fremstår som skytbare med tidsriktig ammunisjon, men jeg vil anbefale at man får en børsemaker titte på dem før de eventuelt benyttes til veteranskyting, det er tross alt snakk om mer enn 130 år gamle våpen. Se beskrivelse under det enkelte våpen for nærmere beskrivelse.

  Dette er kvalitetsvåpen og det anbefales at de besiktiges. Det er ingen angre-, bytte- eller returrett på våpen kjøpt usett.

  Våpnene selges kun til kjøpere med adresse i Norge.

  Useriøse henvendelser fra folk uten penger og de som bare skal ha noe å skyte med besvares ikke. Dette er samlerobjekter.

  Beskrivelse av de enkelte våpnene:

  Nr. 1:
  SOLGT!!


  Nr. 2:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen No1 3rd issue. Løpslengden er 3,25 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1868 til 1881. Revolveren har serienummer (#106655) og akkurat denne revolveren er produsert i år 1879.

  Den er i kaliber .22short.

  I motsetning til tidligere utgaver i .22short, så har denne både ramme, tønne og løp i stål. Revolveren er forniklet og i meget fin stand (revolveren har fortsatt omlag 95% original fornikling). Den er nummerlik. Den har en flekk inni løpet, men løpet er ellers svært bra og blankt med skarp og fin rifling. Det som er spesielt med denne revolveren er at det ikke finnes noe slark i verken låsinga mellom løp og ramme eller i låsinga av tønna når den er spent. Revolveren er potte tett og mekanismen sitter som støpt. Mekanismen fungerer perfekt. Låsefjæra på toppen av ramma som låser tønna er normalt ødelagt på akkurat denne typen, men her fungerer den akkurat som den skal. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Tror neppe det er mulig å finne en som er mekanisk bedre enn denne.

  Pris: kr. 4300,-


  Nr. 3:
  SOLGT!!


  Nr. 4:
  SOLGT!!


  Nr. 5:
  SOLGT!!


  Nr. 6:
  SOLGT!!


  Nr. 7:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .38 Safety Hammerless 2nd model. Løpslengden er 3,25 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1887 til 1890. Revolveren har serienummer (#15809) og er produsert i år 1888.

  Den er i kaliber .38 S&W (centerfire).

  Revolveren er forniklet og i fin stand (revolveren har fortsatt omlag 70% original fornikling). Den er nummerlik. Den har noen veldig få ørsmå flekker inni løpet (nesten ikke synlig), men løpet er ellers blankt og fint med skarp og fin rifling. Svært tight og fin i mekanismen. Fortsatt mye flammeherding på avtrekkeren. Mekanismen er veldig bra. Overhodet ingen slark. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Mekanisk sett er dette den beste jeg har hatt av denne typen.

  Pris: kr. 4700,-


  Nr. 8:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .32 Safety Hammerless 1st model. Løpslengden er 3 tommer. Denne utgaven ble produsert i perioden 1888 til 1902. Revolveren har serienummer (#2242) og akkurat denne revolveren er produsert det første året, i 1888.

  Den er i kaliber .32 S&W (centerfire).

  Revolveren er forniklet og i meget fin stand (revolveren har fortsatt omlag 96-97% original fornikling). Originale grepsplater. Den er ikke nummerlik. Noe mindre flekker/pitring inni løpet, men riflingen er fortsatt skarp og fin. Mekanismen fungerer fint. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Ingen slark. En meget bra revolver. Mekanisk sett er dette den beste jeg har hatt av denne typen.

  Det er meget sjeldent å finne en revolver av denne typen som beviselig er produsert før 1890, de fleste er produsert etter dette.

  Pris: kr. 4100,-


  Nr. 9:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .38 Safety Hammerless 1st model. Løpslengden er 4 tommer. Denne utgaven ble kun produsert i året 1887. Revolveren har serienummer 2854.

  Den er i kaliber .38 S&W (centerfire).

  Revolveren er forniklet og i svært fin stand (revolveren har fortsatt omlag 98% original fornikling). Dessverre har løpet et annet nummer enn resten (men det er bare to av sifrene som skiller, så det har antagelig skjedd på fabrikken under sammensetning). Løpet er så godt som blankt med fin og skarp rifling. Meget tight og fin i mekanismen. Fortsatt full flammeherding på avtrekkeren. Mekanismen er svært bra. Overhodet ingen slark. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Dette er den beste jeg har hatt av denne typen.

  Dette er den meget sjeldne førsteutgaven som kun ble produsert i 5250 eksemplarer i året 1887. I tillegg er det meget sjeldent å finne denne utgaven med 4 tommers løp. Svært sjelden utgave for samleren.

  Den leveres i et nydelig treskrin trukket med rød fløyel/filt innvendig. Låsen på skrinet fungerer og nøkkelen følger med. Patronesken er tom. Det følger ikke med patroner.

  Pris: kr. 9500,-


  Nr. 10:
  SOLGT!!


  Nr. 11:
  Denne revolveren er en Smith & Wesson av typen .32 single action og ble produsert i perioden 1878 til 1891. Denne har et relativt lavt serienummer (#29656) og er produsert i år 1881.

  Den er i kaliber .32 S&W (centerfire).

  Revolveren er forniklet og i svært fin stand (revolveren har fortsatt omlag 97-98% original fornikling). Den er nummerlik. Den har noen ørsmå flekker inni løpet, men løpet er stort sett blankt og fint med skarp og fin rifling. Fortsatt full flammeherding på hanen. Mekanismen fungerer fint. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte. Nært innpå en revolver som er helt ny!

  Det følger med den originale esken fra Smith & Wesson fra 1881! Komplett med bruksanvisning på innsiden av lokket! (Supersjeldent!)

  Pris: kr. 9500,-


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: PR
  E-post: prm98@hotmail.com
  Lagt inn Sun. 25. May. 2014 kl. 11:14.
  Antall ganger klikket på: 14807.