Forum

Marked


Dagen i dag

2. april 1801

Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som... Les mer ...

Dagen i går

1. april 1815

Otto von Bismarck ble født


2. april 1801

Slaget på Københavns red
Britene utførte et overraskelsesangrep på København, ledet av admiral sir Hyde Parker, senere kjent som slaget på Københavns red. Framstøtet ble ledet av viseadmiral Horatio Nelson. Ingenting av den såkalte dansk-norske flåten (egentlig den danske orlogsflåten) ble berørt under striden, som varte vel 4 timer og førte til våpenhvile og forhandlinger med britene. Av de 18 danske fartøyene i «defensjonslinjen» ble fem av de minste fartøyene berget inn til havnen, mens de andre ble ødelagt eller tatt av Nelson. Selv mistet britene ingen fartøyer, og ingen var så skadet at de ikke kunne seile hjem. På dansk side ble 1035 mann drept eller såret, mens ca. 1 800 ble tatt til fange. De britiske tap var 268 drepte og 689 sårede.

Danmark-Norge måtte gå med på å trekke seg ut av det væpnede nøytralitetsforbundet som man hadde valgt å stå tilsluttet, en type allianse som hadde en klar brodd mot Storbritannia og var alt annet enn nøytral.

Britene brukte blant annet det nye Experimental Corps of Riflemen som skarpskyttere om bord på krigsskipene. Riflekorpset var bevæpnet med den nye Baker-riflen.

1. april 1815


Otto von Bismarck ble født
Fyrst Otto von Bismarck, hertug av Lauenburg, var en tysk statsmann og en av de mest prominente ledere i det 19. århundre; som statsminister i kongeriket Preussen forente han Tyskland med en serie vellykkede kriger og ble Tysklands første kansler. Som en konservativ og aristokratisk politiker kjempet han mot fremveksten av sosialdemokratiet på 1880-tallet, ved blant annet å forby flere organisasjoner, og ved pragmatisk å komme arbeiderne i møte med omfattende sosiale reformer som la grunnlaget for den moderne velferdsstaten. Han var en forsiktig utenrikspolitiker som etter Tysklands samling arbeidet for å opprettholde fred på det europeiske kontinentet. Bismarck ble kjent som jernkansleren.

Han er også kjent for sine mange finurlige sitater:

 • Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.
 • Når en mann sier at han godtar noe i prinsippet, betyr det at han ikke har den ringeste interesse av å gjennomføre det i praksis.
 • Det viktigste er ikke å skrive historie, men å gjøre den.
 • Det lyves aldri så mye som foran et valg, under en krig eller etter en jakt.
 • Tidens store spørsmål avgjøres ikke med taler og majoritetsbeslutninger, men med blod og jern.
 • Hva annet er våre stater og vår makt og ære overfor Gud enn maurtuer og bikuber som oksens klov trår i stykker, eller som blir ofre for skjebnen i form av en birøkter.Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Skyting med svartkrutthagle

  • Skyting med svartkrutthagle

   Å skyte med hagle og svartkrutt kan være både morsomt og utfordrende. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du kan lade ammunisjon til både patronhagler og munnladningshagler.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 2706
  Selges

  Smith & Wesson DA Safety .32S&W

  Antikk Smith & Wesson Double action Safety Hammerless revolver i kaliber .32 S&W selges.

  Denne utgaven ble produsert i perioden 1888 til 1899. Den har et svært tidlig serienummer (#5001) og er produsert i år 1888. De aller fleste revolverne av denne typen er produsert etter år 1890, og det er sjeldent å finne en slik som er registreringsfri etter norske regler slik som denne er.

  Revolveren er forniklet. Den er i svært fin stand og har fortsatt omlag 97-98% original fornikling. Løpet har noen flekker innvendig men er egentlig ganske greit med skarp rifling. Et av de beste jeg har sett. Super tight og fin i mekanismen.

  Den leveres med original eske fra året 1888!!

  Mekanismen fungerer fint. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte.

  Dette er et antikt våpen produsert før 1890 og opprinnelig beregnet for svartkrutt-patroner. Den er således registreringsfri og kan erverves av hvem som helst (som er over 18 år) uten noen form for tillatelser.

  Revolveren er skytbar for den som driver med svartkruttskyting.

  Det er sikkert mulig å finne betydelig billigere utgaver av dette våpenet til salgs, men ikke i like fin stand. Det lønner seg alltids å kjøpe kvalitet når det gjelder gamle våpen. Rustne og dårlige eksemplarer vil neppe stige i verdi i årene som kommer slik som dette flotte eksemplaret i original eske hittil har gjort.

  Flere bilder kan sendes på epost til seriøse kjøpere.

  Revolveren kan besiktiges på Øvre Romerike (45 min nordøst for Oslo).

  Pris: 9.500,-

  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: G.V.
  E-post: maccoy2001@hotmail.com
  Lagt inn Fri. 31. May. 2013 kl. 06:57.
  Antall ganger klikket på: 45100.