Forum

Marked


Dagen i dag

19. juni 1179

Slaget på Kalvskinnet utspant seg i 1179, på et område vest for Nidarosdomen i det som er idag er... Les mer ...

Dagen i går

18. juni 1815

Slaget ved Waterloo


19. juni 1179

Slaget på Kalvskinnet
Slaget på Kalvskinnet utspant seg i 1179, på et område vest for Nidarosdomen i det som er idag er Trondheim sentrum. Slaget ble et vendepunkt i kong Sverre og birkebeinernes kamp mot baglerne om kongemakten. Seieren og Erling Skakkes død i slaget forandret styrkeforholdene, og birkebeinerne kunne ikke lenger oppfattes som et opprør eller en opprørsflokk. Etter Kalvskinnet måtte konflikten ansees som en krig der landsdeler sto mot hverandre. Slaget styrket Sverre Sigurdssons krav på kongekronen. Kravet var satt fram for alvor våren 1177, da trønderne hyllet ham på Øretinget, en forutsetning for å bli Norges konge på denne tiden.

Det endelige oppgjøret mellom Magnus Erlingson og Sverre Sigurdson fant sted i slaget ved Fimreite i 1184, hvor Sverre Sigurdson beseiret og drepte Magnus Erlingson og hans menn.

18. juni 1815


Slaget ved Waterloo
Slaget ved Waterloo ble utkjempet nær Waterloo i dagens Belgia, da en del av Det forente kongeriket Nederlandene. En fransk armé under keiser Napoleon I ble beseiret av styrker fra den syvende koalisjonen, bestående av en britisk-alliert armé ledet av feltmarskalk Arthur Wellesley (hertugen av Wellington) og en prøyssisk armé under feltmarskalk Gebhard von Blücher.

Slaget ved Waterloo var det avgjørende i felttoget og Napoleons siste. Nederlaget endte Napoleons styre som keiser av Frankrike og markerte slutten på hans hundre dagers retur fra eksil. Koalisjonsstyrkene invaderte Frankrike og gjeninnsatte kong Ludvig den 18. Napoleon abdiserte og ble sendt i eksil til St. Helena der han tilbrakte resten av sitt liv og døde i 1821. Slaget ved Waterloo avsluttet over tyve år med krig i Europa (revolusjonskrigene og napoleonskrigene) og innledet en periode med langvarig fred. Slaget er det mest omtalte og studerte i den vestlige militære historien.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Kjedeantenning i perkusjonsrevolver

  • Kjedeantenning i perkusjonsrevolver

   Det har nesten vært en uskrevet regel at kjedeantenning i perkusjonsrevolvere blir forårsaket av mangel på kulefett foran kulene. Men er dette egentlig årsaken? Denne artikkelen setter fokus på fenomenet kjedeantenning, og baserer seg på omfattende testing.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 1965
  Selges

  Antikke smårevolvere selges

  Da er samlingen i en fornyingsfase, og noen småting må ut. Disse selger jeg for det jeg ga + 130 Smartpost. Totalprisen er oppgitt. Dette er noen nydelige små antikke "muffe" revolvere for svartkrutt fra forrige århundre selges til kost (det jeg gav selv. Samlingen har endelig fått ett litt mer definert preg, derfor går disse videre. Disse er dekorative gjør seg meget godt i en veggmontasje e.l.
  Pris inkluderer Smartpostpakke. Ovenfa og ned:
  1. Norwich Fall Liberty (svartkrutt). Meget God mekanisk stand. .22, 7 skudd
  2. Hopkins & Allen "Big Bonanza". .32 Rim, God mekanisk stand. Kr. 1830.
  3. Victoria revolver fra midten av 1800 tallet. .22. Usedvanlig pen. Nesten100%fin i nikkelen. Blank og upusset. All gravyre er skarp. Skjefteplatene er helt supre. Tønna roterer med litt "hjelp". Kr. 3530.
  3. Otis A. Smith .32 Long Rimfire Antikk Sortkrutt Revolver. Ligner på S & W Mod 1 1/2. Hanen står ikke i helspenn, men mekanisk ellers ok. Kr. 2130.

  mvh
  KK
  krisyngve@hotmail.com
  93658645


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Yngve
  Telefon: 93658645
  E-post: krisyngve@hotmail.com
  Lagt inn Thu. 18. Aug. 2011 kl. 21:19.
  Antall ganger klikket på: 46.