Forum

Marked


Dagen i dag

17. august 1786

David «Davy» Crockett ble født i Greene County i nåværende Tennessee. Crockett var en amerikansk... Les mer ...

Dagen i går

16. august 1807

Slaget om København begynte


17. august 1786

Davy Crockett ble født
David «Davy» Crockett ble født i Greene County i nåværende Tennessee. Crockett var en amerikansk folkehelt, jeger, soldat og politiker. Han døde 49 år gammel under slaget ved Alamo i 1836 under revolusjonen i Texas der han kjempet på texanernes side mot mexicanerne.

16. august 1807


Slaget om København begynte
Slaget om København, også kjent som Københavns bombardement eller det andre slaget om København, fant sted under Napoleonskrigene. Krigshandlingene varte fra 16. august til 5. september 1807. Slaget endte med britisk seier, og hele den dansk-norske flåten falt i britiske hender. Slaget ble derfor siden kjent som «flåteranet». Britene brakte i oktober samme år 1 linjeskip, 15 fregatter og 7 brigger med tilbake til England som pant.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Langrifle-prosjektet

  • Langrifle-prosjektet

   Denne artikkelen tar for seg byggingen av en langrifle i et lite børsemakerverksted i Iowa. Vi følger byggingen fra bunnen av. Børsemakeren, Steven Bookout lagde denne rifla til meg i 2001, og rifla som Bookout ga navnet «Death Wind» er ett av mine mest dyrbare våpen.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 1206
  Selges

  Kammerladere selges/byttes

  Jeg har et lite knippe litt småsjeldne kammerladere med (de riktige) bajonettene som skal bort. Ingen av dem har originalbrunering (den første har antagelig aldri vært brunert) og alle er fine i stokken, litt slitne i jernet og nummerlike bortsett fra bajonettene. Sett ovenfra:

  M1846/55 18 lødig kammerlader produsert av Crause i Hertzberg, Tyskland for den norske hær. Det ble produsert ialt 1500 av disse. Hertzberg kammerladerne er de eneste kammerladerne med damasert pipe. M1846-variantene er som regel svært slitne, denne er vesentlig bedre enn gjennomsnittet. Remmen følger ikke med!

  M1860 Kort Lund - denne er morsom og antagelig en av de aller siste (den siste?) som ble produsert og muligens da direkte som patrongevær. Den er ikke produsert (ev sammensatt) på Kongsberg, men på Hovedarsenalet og så send som i 1873. Av alle besynderlige ting, er riflen merket kronet A for hovedarsenalet, men sluttstykket med kronet K for Kongsberg. Men nummeret stemmer (det er mye man kan la være å forstå!).

  M1860 Kort Lund og stikk motsatt av den andre. Her er børsa produsert på Kongsberg, men den er gjort om til patrongevær på Hovedarsenalet.

  Uansett - det er laget nesten halvparten så mange korte som Lange Lund'er, men den lange er vanlig (jeg har en liten haug av dem som skal bort også), men den korte er tildels svært vanskelig å finne. Nok en ting som ikke er til å begripe.

  Våpnene byttes i andre DkN våpen eller våpen produsert av Hans Larsen, alternativt selges for knitrende sedler.

  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  Telefon: 2214 1045
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn Fri. 13. Feb. 2009 kl. 19:59.
  Antall ganger klikket på: 36.