Forum

Marked


Dagen i dag

21. januar 1793

Kong Ludvig den 16. av Frankrike ble giljotinert på Place de la Révolution (nåværende Place de la... Les mer ...

Dagen i går

20. januar 1567

Slaget ved Rio de Janeiro


21. januar 1793

Ludvig den 16. ble giljotinert
Kong Ludvig den 16. av Frankrike ble giljotinert på Place de la Révolution (nåværende Place de la Concorde) i Paris. Nasjonalkonventet kjente ham skyldig for landssvik med 683 stemmer av 721 den 15. januar 1793. Dagen etter ble han dømt til døden med 361 stemmer mot 360.

Den avsatte kongen opptrådte med stor verdighet under rettssaken, og selv om han var resignert var han var fremdeles verdig da han steg opp på skafottet. Han holdt en kort tale der han tilga «... de som er årsaken til min død ...» Han erklærte seg deretter uskyldig for det han var anklaget for og uttrykte håp om at blodet hans ikke skulle falle tilbake på Frankrike. Mange øyenvitner mener at den dødsdømte kongen ønsket å si mer, men general Antoine-Joseph Santerre fra Nasjonalgarden avbrøt ham med en trommevirvel. Kongen ble deretter raskt giljotinert.

20. januar 1567


Slaget ved Rio de Janeiro
Portugiserne slo franskmennene i slaget ved Rio de Janeiro. Kampene var konsentrert rundt fortet Uruçú-mirim. Den portugisiske kommandanten Estácio de Sá ble truffet av en pil i øyet under slaget, og døde en måned senere.

Bakgrunnen var at 500 franske kolonister under ledelse av den franske admiralen Nicolas Durand de Villegaignon okkuperte en av øyene i Guanabarabukten i 1555, som nå heter Villegagnonøya. Han fikk der bygget Fort Coligny som et ledd i opprettelsen av den franske kolonien France Antarctique.

Selve byen Rio de Janeiro ble grunnlagt av portugiserne 1. mars 1565. Byen ble grunnlagt som en base for å forberede en invasjon av den franske bosetningen, noe som ble gjort i 1567. Inntil tidlig i det 18. århundre ble byen truet eller invadert av flere, for det meste franskmenn, pirater og sjørøvere.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Kuler til 18 lødig kammerlader

  • Kuler til 18 lødig kammerlader

   Det er ikke alltid lett å skaffe seg kuler eller kuletang til 18 lødige kammerladere. Original ble det brukt tre typer kuler i kammerladeren: først rundkuler, deretter en tung spisskule med én rille, og til slutt en lettere spisskule med to riller. Denne artikkelen tar for seg de forskjellige kammerladerkulene.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 7502
  Selges

  2 stk. danske modell 1841 Löbnitz kammerladerpistoler selges

  Jeg hadde ALDRI trodd at jeg kom til å selge disse to nydelige og helt unike danske modell 1841 Löbnitz kammerladerpistolene, men en gammel drøm om å starte med langholdsskyting har våknet til live og jeg ser ikke andre måter å finansiere denne nye hobbyen på enn å selge disse pistolene.

  Pistol M 1841 ble brukt av danske "Volunteer Hussar Squadron" 1848 - 1850. I 1848 ble 16 glattløpte og 293 riflede M 1841-pistoler overlevert til Hussarregimentet. I tillegg kjøpte et stort antall offiserer privat forskjellige offiserpistoler av samme system.
  Disse "sivile" utgavene ble levert i forskjellige varianter og kunne trolig lages etter spesifikke ønsker. Disse to ble sannsynligvis bestilt av samme offiser ettersom de er merket med "1" og "2". Dette er de eneste jeg noen gang har sett som er et par og det bør de for alltid være.

  Pistolene er i fantastisk god stand og fungerer 100% mekanisk. Løpene er blanke innvendig og med gode riflinger. Jeg har aldri skutt med de selv fordi jeg har en renovert utgave (den største på det første bildet - som jeg skal beholde selv) som jeg har skutt med noen få ganger. Dersom du søker opp "Rustmester Jørgen" på Youtube kan du finne videoen der jeg skyter med den jeg skal beholde. Søker du på "Loading and firing a Kammerlader pistol" på Youtube så får du opp en video fra USA der en av disse to som er tilsalgs blir skutt med. Den samme amerikaneren har beskrevet de to pistolene på en webside. Den finner du ved å google "kammerlader pistols ctmuzzleloaders». Jeg legger ikke ut link her fordi det ikke er tillatt.

  Disse to selges samlet for FAST PRIS kr. 60.000 (det jeg selv betalte) + evt. frakt med sporing. Det er ikke aktuelt med bytte.
  Dersom de skal sendes i posten må de sendes som to verdibrev á ca. kr. 500 pr. pakke. Da vil de være forsikret for reell verdi.
  Evt. kan kjøper hente de to pistolene. Jeg selv kjørte i 6 timer hver vei når jeg kjøpte de…
  Kjøper må være over 18 år og kunne fremvise legitimasjon.
  Det kreves ikke lisens / tillatelse fra politiet for å kjøpe antikke våpen produsert før 1890.

  Dette er en unik mulighet til skaffe seg to svært sjeldne og ettertraktede pistoler som sjelden kommer for salg. Har søkt etter Löbnitz-pistoler til salgs i mange år og det går vanligvis flere år mellom hver gang det dukker opp en for salg, oftest på auksjon og da gjerne i Danmark til pris DKK 23. - 29.000 (tilsvarende NOK 31. - 39.000).

  Noe mer info og noen flere bilder på Finn

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet

  Navn: Jørgen
  E-post: post@moa.as
  Lagt inn torsdag 13. januar 2022 kl. 19:01
  Antall ganger klikket på: 232.