Forum

Marked


Dagen i dag

25. november 1783

De siste britiske troppene forlot New York etter etter den amerikanske uavhengighetskrigen. Da skipene med... Les mer ...

Dagen i går

24. november 1835

Texas Rangers ble formelt opprettet


25. november 1783

Evakueringsdagen
De siste britiske troppene forlot New York etter etter den amerikanske uavhengighetskrigen. Da skipene med rødjakkene seilte fra Amerika var det gått tre måneder siden fredsavtalen som gjorde slutt på krigen ble underskrevet.

Etter den første betydelige trefningen mellom den kontinentale armé og britiske styrker i den amerikanske uavhengighetskrigen i slaget ved Long Island den 27. august 1776, trakk general George Washington og amerikanerne seg tilbake til øya Manhattan. Patriotene trakk seg tilbake nordover og vestover og evakuerte øya etter slaget ved Fort Washington den 16. november samme år.

I resten av uavhengighetskrigen var store deler av det som i dag er New York City og dens omkringliggende områder under britisk kontroll.

Byen ble utsatt for to store ødeleggende branner av tvilsom opprinnelse under den britiske okkupasjonen. Disse resulterte i at britiske styrker og prominente lojalister okkuperte de gjenværende uskadde bygningene og forviste resten av byens befolkning til å leve i brannskadde ruiner. I tillegg døde over 10 000 amerikanske soldater og sjømenn gjennom overlagt forsømmelse på fangeskip i farvannene til New York under den britiske okkupasjonen.

24. november 1835


Texas Rangers ble formelt opprettet
Texas' regjering godkjente formelt opprettelsen av en bereden politistyrke som fikk navnet Texas Rangers. Egentlig ble forløperen til Texas Rangers opprettet allerede i 1823, men det var først i 1835 at den kom under regjeringens kontroll. Robert McAlpin Williamson ble Texas Rangers' første major og innen to år hadde han 300 menn under seg. Hovedoppdraget deres var å beskytte texanerne mot angrep fra cherokee- og comanche-indianere og andre lovløse elementer.

Rangerne fortsatte kampen mot indianerne frem til 1846 da Texas ble annektert av USA. Under krigen mot Mexico som startet samme år, gikk flere Texas Rangers-kompanier inn i føderal tjeneste.

Texas rangers skulle også vise seg å bli viktig for Samuel Colts tidlige karriere. Colt Paterson, Samuel Colts første revolver ble brukt av Texas Rangers, noe som fungerte som en døråpner for Colt. Like før krigen mot Mexico brøt ut i 1846 fikk Samuel Colt besøk fra Samuel H. Walker. Walker var da kaptein i den amerikanske hæren, og hadde brukt Colts Paterson-revolver mens han tjenestegjorde i Texas Rangers, blant annet i trefningen mot comanche-indianerne ved Walker Creek i 1844. Colt og den tidligere rangeren samarbeidet om det som skulle bli til den gedigne Walker Colt-revolveren.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Sharps Model 1874 – Del 2: Skyting

  • Sharps Model 1874 – Del 2: Skyting

   Andre del i artikkelserien om Sharps-rifla tar for seg hvordan rifla fungerer i praksis. Den tar for seg komponentene du bruker for å lade en svartkruttpatron: hylser, tennhetter, kuler, kulefett, krutt og mellomladninger. Som eksempel brukes en .45-70 Shiloh Sharps.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6989
  Selges

  DkN musketter og rifler selges eller byttes

  Fra øverst på bilde 1: M1774/1841 muskett i helt grei stand, dog uten ladestokk. Kr 11 000.
  M1774/1841/51 tapprifle. De beste M1774/1841 muskettene ble riflet opp og fikk ny svanseskrue med tapp samt tapprifle sikter i tiden etter 1851. Denne er 'farm fresh' og med litt pleie blir den nesten som ny. Kr 15 000.
  M1774/1841/51/? Dette er en ordentlig raring. Da jeg først så den, regnet jeg med at pipen var blitt kappet etter at forsvaret solgte den. Men ved nærmere ettersyn tror jeg dette må ha vært gjort i det militæret, men aner i så fall ikke hvorfor. Ladestokken er i full lengde, men passer likevel (sammenlign med den andre). Her er det gjort mer enn bare å kappe pipen. Knall stand - Kr 10 000.
  M1746(48)/1841 muskett med "ny" stokk, antagelig fra 1790-årene. Musketten er gjennomgående svært god stand. Kr 15 000.
  M1746(48) i original flintlås med "ny" stokk, antagelig fra 1790-årene. I gjennomgående svært greit stand, men ladestokken er bare noe tull. Kr 30 000.
  Eksersergevær med utgangspunkt i muskett fra før 1750. Først trodde jeg dette var en sammensetning, skruene som holder låsen er nye og sideblikket er bare tull, men låsen passer bare alt for godt. Pipe og stokk ser også ut til 'alltid å ha hørt sammen". Jeg verdsetter den derfor litt sånn 'midt i mellom'. Kr 12 000.
  M1767 muskett omgjort til eksersergevær i ca 1793, gjennomgående grei stand og med originalrem. Ladestokken sitter dønn fast (i hvert fall for meg med én hånd). Kr 18 000.

  Jeg har også tatt med to kammerlader karabiner, den øverste er en litt sliten Lundskarabin hvor bakre del av avtrekkerbøylen mangler, den nederste en sjelden M1857 karabin i 12,5 mm som dessverre er boret opp til hagle (Norges dyreste trostehagle). Jeg har ikke satt noen pris på disse, men er mottagelig for bud.

  Jeg bytter svært gjerne i Hans Larsen rifler eller DkN våpen som jeg mangler.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  Telefon: 40204848
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn fredag 30. oktober 2020 kl. 11:10
  Antall ganger klikket på: 347.