Forum

Marked


Dagen i dag

25. november 1783

De siste britiske troppene forlot New York etter etter den amerikanske uavhengighetskrigen. Da skipene med... Les mer ...

Dagen i går

24. november 1835

Texas Rangers ble formelt opprettet


25. november 1783

Evakueringsdagen
De siste britiske troppene forlot New York etter etter den amerikanske uavhengighetskrigen. Da skipene med rødjakkene seilte fra Amerika var det gått tre måneder siden fredsavtalen som gjorde slutt på krigen ble underskrevet.

Etter den første betydelige trefningen mellom den kontinentale armé og britiske styrker i den amerikanske uavhengighetskrigen i slaget ved Long Island den 27. august 1776, trakk general George Washington og amerikanerne seg tilbake til øya Manhattan. Patriotene trakk seg tilbake nordover og vestover og evakuerte øya etter slaget ved Fort Washington den 16. november samme år.

I resten av uavhengighetskrigen var store deler av det som i dag er New York City og dens omkringliggende områder under britisk kontroll.

Byen ble utsatt for to store ødeleggende branner av tvilsom opprinnelse under den britiske okkupasjonen. Disse resulterte i at britiske styrker og prominente lojalister okkuperte de gjenværende uskadde bygningene og forviste resten av byens befolkning til å leve i brannskadde ruiner. I tillegg døde over 10 000 amerikanske soldater og sjømenn gjennom overlagt forsømmelse på fangeskip i farvannene til New York under den britiske okkupasjonen.

24. november 1835


Texas Rangers ble formelt opprettet
Texas' regjering godkjente formelt opprettelsen av en bereden politistyrke som fikk navnet Texas Rangers. Egentlig ble forløperen til Texas Rangers opprettet allerede i 1823, men det var først i 1835 at den kom under regjeringens kontroll. Robert McAlpin Williamson ble Texas Rangers' første major og innen to år hadde han 300 menn under seg. Hovedoppdraget deres var å beskytte texanerne mot angrep fra cherokee- og comanche-indianere og andre lovløse elementer.

Rangerne fortsatte kampen mot indianerne frem til 1846 da Texas ble annektert av USA. Under krigen mot Mexico som startet samme år, gikk flere Texas Rangers-kompanier inn i føderal tjeneste.

Texas rangers skulle også vise seg å bli viktig for Samuel Colts tidlige karriere. Colt Paterson, Samuel Colts første revolver ble brukt av Texas Rangers, noe som fungerte som en døråpner for Colt. Like før krigen mot Mexico brøt ut i 1846 fikk Samuel Colt besøk fra Samuel H. Walker. Walker var da kaptein i den amerikanske hæren, og hadde brukt Colts Paterson-revolver mens han tjenestegjorde i Texas Rangers, blant annet i trefningen mot comanche-indianerne ved Walker Creek i 1844. Colt og den tidligere rangeren samarbeidet om det som skulle bli til den gedigne Walker Colt-revolveren.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Lag din egen skytereim

  • Lag din egen skytereim

   Av og til har du kanskje merket at du savner en reim til våpenet ditt. Reimer trenger ikke være vanskelige å lage. Den norske hæren brukte en reim på både kammerladerne og Remington-geværene som var laget av lær i sin helhet. Du trenger med andre ord ingen spenner. Etter å ha lest denne artikkelen skal du være i stand til å lage din egen skytereim, ved hjelp av enkle hjelpemidler.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6984
  Selges

  Kammerladere selges/byttes

  Fruen erklærte at hun var lei av å bo i et museum og at nå måtte jeg kvitte meg med "alt som ikke har fast plass". Jeg prøvde å forklare at det aller, aller meste hadde fast plass, men hun var uenig at en mengde børser stablet opp i et hjørne i gangen og biblioteket samt en haug blankvåpen under skjenken i spisestuen ikke kunne defineres som faste plasser...
  Dette er bare noen av kammerladerne som skal bort.

  Sett ovenfra på bilde 1 (de to andre bildene viser dem i omvendt rekkefølge):
  Et vrak av en 1849/55 fra Strandebarmske kompagni, antagelig 'modifisert' av soldatene i mangel på fornuftige oppgaver og deretter ytterligere ødelagt senere. Underbeslaget, kolbekappen og bakre bånd er intakte, resten er det ikke. Men som en dekorativ merksnodighet høyt oppe på veggen hvor det er litt mørkt på en hytte, har den kanskje en viss verdi. Kr 2500.
  M1855/73 småsjelden marine Landmark. Den så ikke så ille ut da jeg fikk den, men det var antydning til gravrust. Etter å ha fått dratt av det meste av rusten viste det seg å være vesentlig mer enn en 'antydning'. Rusten er nå stort sett fjernet, men jeg overlater til andre å 'bygge den opp igjen'. Kr 9000.
  M1846/55 'farm fresh' kammerlader i mindre dårlig stand enn de aller fleste M1846'ere (disse ble mer eller mindre brukt opp av forsvaret - i dette tilfellet noe mindre). Litt uorden på nummerering av båndene og antagelig en Crause/Hertzberg variant. Kr 10 000.
  M1846/55 antagelig Francotte/Liege. En fenomenalt bra rifle som er blitt skjønnsomt restaurert av en av landets beste børsemakere på fortidens våpen. Kr 15 000.
  M1849/55 småsliten, men egentlig ganske grei, og 'farm fresh'. Urørt i nyere tid, nummerlik, men trenger litt TLC. Kr 8000
  M1852 supersjelden marine komplett med hoppbakke og uten Landmark ombygging. Dette er virkelig en godbit, antagelig knapt brukt og i knallstand. Denne går i bytte eller til høystbydende og fortjener å bli dyr!
  M1860/73 marine i Landmark. Helt grei og ser ikke ut til å ha vært brunert. Kr 15 000.
  M1860/67 Lang Lund 'farm fresh' og urørt bortsett fra rengjøring. Det er flekker i bruneringen, men de ser ikke dype ut. Det er også flekker på oversiden av sluttstykket. Løpet blir antagelig greit om det pusses. Kr 9000.

  Våpnene befinner seg i Oslo og må besiktiges/hentes her.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  Telefon: 40204848
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn torsdag 29. oktober 2020 kl. 12:10
  Antall ganger klikket på: 327.