Forum

Marked


Dagen i dag

8. august 1879

Emiliano Zapata Salazar var en meksikansk geriljaleder og motstandsmann. Han ble en av hovedskikkelsene under... Les mer ...

Dagen i går

7. august 1742

Nathanael Greene ble født


8. august 1879

Emiliano Zapata ble født
Emiliano Zapata Salazar var en meksikansk geriljaleder og motstandsmann. Han ble en av hovedskikkelsene under den meksikanske revolusjonen som brøt ut i 1910, mot diktaturet til Porfirio Díaz. Zapata var mestis og ledet indianerbøndenes kamp mot de mektige jordeierne. Han gjennomførte omfattende jordreformer i de områdene han kontrollerte, men ble til slutt drept av sine fiender i 1919.

Zapata regnes for å være en av de mest fremragende nasjonale heltene i Mexico. Byer, gater og boligområder kalt «Emiliano Zapata» er vanlige rundt om i landet, og Zapata har til tider vært avbildet på meksikanske pengesedler. De opprinnelige zapatistene startet i delstaten Morelos. Zapatistene (EZLN), en revolusjonær bevegelse med utgangspunkt i delstaten Chiapas, har i nyere tid tatt navnet sitt etter Zapata.

7. august 1742


Nathanael Greene ble født
Nathanael Greene ble født. Greene var generalmajor i den kontinentale armé under den amerikanske uavhengighetskrigen. Selv om hans fars sekt frarådet «literære bedrifter», utdannet Greene seg og studerte matematikk, militærtaktikkens historie og jus. Da krigen begynte var Greene menig i militsen. Han gikk ut av krigen med et rykte som George Washingtons mest begavede offiser.

Greene organiserte i august 1774 en lokal milits som fikk kontrakt som Kentish Guards i oktober. På denne tiden begynte han å skaffe seg mange dyre utgaver om militærtaktikk og begynte å lære seg krigens kunst. Hans ivrighet i å delta i militær tjeneste førte til at han ble utestengt fra kvekerne.

Greene hjalp til i 1775 med å sette sammen en styrke som sluttet seg til de amerikanske styrkene rundt Boston. På grunn av en stygg halting, ble han forbigått som offiser. Men han var fast bestemt på å tjene saken, tok opp en muskett og ble menig. 8. mai 1775 ble han forfremmet fra menig til brigadegeneral i Rhode Island Army of Observation som ble dannet i respons til beleiringen av Boston. Han ble utnevnt til brigadegeneral i den kontinentale armé av kongressen den 22. juni 1775. Washington gav Greene kommandoen over Boston etter at den ble evakuert av William Howe i mars 1776.

Senere ledet han amerikanske styrker ved retretten fra New York og ved Trenton. På sterk oppfordring fra Washington den 2. mars 1778, ved Valley Forge, aksepterte han embetet som forsyningsoffiser. Hans utførelse av denne vanskelige oppgaven har blitt karakterisert som «så godt som det var mulig under forholdene til den svært ustabile styrken,» og Washington var svært fornøyd. Han kjempet derimot senere i flere feltslag, blant annet ved Monmouth, Rhode Island og Springfield.

Nathanael Greene døde den 19. juni 1786 av solstikk, bare 43 år gammel.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Norges første vådeskudd?

  • Norges første vådeskudd?

   Gjemt i en gammel justisprotokoll fra Bergen finnes opplysningene om det som sannsynligvis er Norges første kjente vådeskudd. Skuddet gikk av i 1593, og ble fatalt for en kjøpmannssvenn fra Bryggen som ble truffet. Justisprotokollen går gjennom hendelsesforløpet og den påfølgende straffen.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6834
  Selges

  Div. svartkrutt revolvere selges

  1. Colt 1889. Fin revolver. Denne har fått nytt løp og oppgradert tønnelås og grep i 1896. Kaliber er 38 Long Colt. Tydelig tekst på løp. Kulediameter på denne er .365. Følger med 100 nye hylser og Lee diesett. Var hos børsemaker ved Våpensøylen for rens i 2017. 8000,- pluss frakt SOLGT

  2. Belgisk lomme revolver i .320. Merket R med krone og P. Sliten stand, men den virker.
  1000,- SOLGT

  3. Belgisk 9mm pin i fin stand. Nye grep. Ny utstøter, ny hendel på ladeport og to nye skruer laget av børsemaker. Slakk fjær på resett avtrekker, men tiltes revolver opp virker den. 2500,- pluss frakt

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Andreas Nordland
  Telefon: 94489275
  E-post: andreasnordland@yahoo.no
  Lagt inn fredag 10. juli 2020 kl. 15:07
  Antall ganger klikket på: 493.