Forum

Marked


Dagen i dag

8. august 1879

Emiliano Zapata Salazar var en meksikansk geriljaleder og motstandsmann. Han ble en av hovedskikkelsene under... Les mer ...

Dagen i går

7. august 1742

Nathanael Greene ble født


8. august 1879

Emiliano Zapata ble født
Emiliano Zapata Salazar var en meksikansk geriljaleder og motstandsmann. Han ble en av hovedskikkelsene under den meksikanske revolusjonen som brøt ut i 1910, mot diktaturet til Porfirio Díaz. Zapata var mestis og ledet indianerbøndenes kamp mot de mektige jordeierne. Han gjennomførte omfattende jordreformer i de områdene han kontrollerte, men ble til slutt drept av sine fiender i 1919.

Zapata regnes for å være en av de mest fremragende nasjonale heltene i Mexico. Byer, gater og boligområder kalt «Emiliano Zapata» er vanlige rundt om i landet, og Zapata har til tider vært avbildet på meksikanske pengesedler. De opprinnelige zapatistene startet i delstaten Morelos. Zapatistene (EZLN), en revolusjonær bevegelse med utgangspunkt i delstaten Chiapas, har i nyere tid tatt navnet sitt etter Zapata.

7. august 1742


Nathanael Greene ble født
Nathanael Greene ble født. Greene var generalmajor i den kontinentale armé under den amerikanske uavhengighetskrigen. Selv om hans fars sekt frarådet «literære bedrifter», utdannet Greene seg og studerte matematikk, militærtaktikkens historie og jus. Da krigen begynte var Greene menig i militsen. Han gikk ut av krigen med et rykte som George Washingtons mest begavede offiser.

Greene organiserte i august 1774 en lokal milits som fikk kontrakt som Kentish Guards i oktober. På denne tiden begynte han å skaffe seg mange dyre utgaver om militærtaktikk og begynte å lære seg krigens kunst. Hans ivrighet i å delta i militær tjeneste førte til at han ble utestengt fra kvekerne.

Greene hjalp til i 1775 med å sette sammen en styrke som sluttet seg til de amerikanske styrkene rundt Boston. På grunn av en stygg halting, ble han forbigått som offiser. Men han var fast bestemt på å tjene saken, tok opp en muskett og ble menig. 8. mai 1775 ble han forfremmet fra menig til brigadegeneral i Rhode Island Army of Observation som ble dannet i respons til beleiringen av Boston. Han ble utnevnt til brigadegeneral i den kontinentale armé av kongressen den 22. juni 1775. Washington gav Greene kommandoen over Boston etter at den ble evakuert av William Howe i mars 1776.

Senere ledet han amerikanske styrker ved retretten fra New York og ved Trenton. På sterk oppfordring fra Washington den 2. mars 1778, ved Valley Forge, aksepterte han embetet som forsyningsoffiser. Hans utførelse av denne vanskelige oppgaven har blitt karakterisert som «så godt som det var mulig under forholdene til den svært ustabile styrken,» og Washington var svært fornøyd. Han kjempet derimot senere i flere feltslag, blant annet ved Monmouth, Rhode Island og Springfield.

Nathanael Greene døde den 19. juni 1786 av solstikk, bare 43 år gammel.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Pistolbyggesett fra Ardesa

  • Pistolbyggesett fra Ardesa

   De fleste produsentene som masseproduserer replikaer av gamle svartkruttvåpen tilbyr også våpnene i byggesettversjon. Hvor mye du må gjøre med disse byggesettene varierer i praksis, men så veldig avanserte bruker de ikke å være. Denne artikkelen hvordan du kan gå fram når du skal sette sammen en flintlåspistolbyggesett av det billige slaget.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6823
  Selges

  Antikk Smith and Wesson Model 3 Russian

  Selger en nydelig antikk Smith & Wesson Model 3 Russian, kaliber .44 Russian.

  Jeg bruker her beskrivelsen fra selger i USA, med noen tilleggsopplysninger :

  "Smith and Wesson Model 3 Russian, in .44 S&W Russian Caliber. Commercial gun, serialnumber 207 matching on bottom of grip strap, cylinder, barrel and latch. Patent address has 1865, 1869, 1873 and REISSUE mark for 1871. With 6 1/2 inch barrel. Overall dark chocolate patina. Functional, crisp mechanics. It was tuned by my gun smith. The mechanics on these are often soft and mushy but the mechanics on this gun are crisp. Wood grips that show light wear, clear markings, overall light bumps and dings. Traces of original nickel in protected places. Very good overall. Bore is bright with strong rifling and scattered fine spots and light surface residue throughout bore. Very good bore. Very good overall."

  I tillegg må det nevnes at venstre skjefteplate har inngravert bokstavene E og C, den høyre har bokstaven A. Kan det være eierens initialer ? Høyre skjefteplate er også merket med samme serienummer som resten av våpenet, så dette er de originale skjefteplatene. Høyre skjefteplate har på ett eller annet tidspunkt vært limt, men jeg kan ikke se spor av sprekken på utsiden, så det kan ikke ha vært en gjennomgående sprekk.
  Selger i USA nevner at den har vært tunet av hans våpensmed, og det tror jeg så gjerne for mekanismen er silkeglatt.
  OBS OBS OBS Den lille bladfjæra som holder låsen (latch) i spenn knakk. Jeg har delene, så en som har ørlite teknisk kompetanse kan fint lage en ny med delene som mal.
  Revolveren er nøyaktig som jeg fikk den fra selger i USA. Bortsett fra å ta av skjefteplatene for å sjekke serienr har jeg hverken pusset den eller tatt den fra hverandre (bortsett fra for å få ut delene av bladfjæra.)
  Det ble laget 60638 Russians. Den standard komersielle utgaven utgjorde ca 13500 av disse, og bare ca 9000 stk, som denne, er merket med REISSUE.

  Alt i alt ett nydelig våpen. Og med skyhøy dollarkurs, som ser ut til å holde seg høy, er dette en bra investering.

  26300,-
  Pris er inklusiv frakt sendt som norgespakke med sporing.
  Godtar kun bankoverføring eller kontant oppgjør. Ingen avbetalig, delbetaling eller postoppkrav. Har ikke vipps.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Arnfinn
  E-post: ar-i-st@online.no
  Lagt inn onsdag 1. juli 2020 kl. 20:07
  Antall ganger klikket på: 216.