Forum

Marked


Dagen i dag

20. oktober 1858

Armekommandoen approberte en ny kratser til tappgeværene. Kratserne ble skrudd på ladestokken, og var... Les mer ...

Dagen i går

19. oktober 1813

Folkeslaget ved Leipzig


20. oktober 1858

Ny kratser til tappgeværene
Armekommandoen approberte en ny kratser til tappgeværene. Kratserne ble skrudd på ladestokken, og var spesielt innrettet til å rengjøre rundt tappen i bunn av løpet. Den nye kratseren erstattet en kratsermodell som ble godkjent den 28. mars 1856, som allerede etter kort tid viste seg å være for trang. Det ble derfor laget en ny med mindre diameter, som også hadde en «Strykradser» i den andre enden, det vil si en dobbel «griserumpe». Stry er korte, grove trevler av hamp eller lin som ble brukt under pussen.

På bildet under vises kratser M/1856 til venstre og M/1858 til høyre (foto: FMU).

19. oktober 1813


Folkeslaget ved Leipzig
Slaget ved Leipzig endte med nederlag for Napoleon Bonaparte. Franske tropper, sammen med tropper fra de franske lydrikene i Rhinforbundet, kjempet i dette slaget mot den sjette koalisjonen. Midt under slaget deserterte hele den saksiske armé og gikk over til koalisjonen. Koalisjonens overlegne styrker tilførte Frankrike et avgjørende nederlag.

Slaget var et av de blodigste av alle slagene under Napoleonskrigene. Mens slag i denne perioden vanligvis hadde tapstall på under 5 %, døde mer enn tredjeparten av soldatene som kjempet ved Leipzig. Av de ca. 400 000 soldatene som deltok direkte i kamphandlingene falt ca. 130 000, eller rundt 30 %. Omtrent 600 000 soldater var involvert i slaget og omkringliggende manøvre, hvilket gjorde slaget til det største slaget som hadde stått i Europa før første verdenskrig. På tysk kalles slaget das Völkerschlacht – folkeslaget.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Springfield Trapdoor kaliber .45-70 Gvt.

  • Springfield Trapdoor kaliber .45-70 Gvt.

   Springfield Trapdoor var den amerikanske hærens armérifle fra slutten av 1860-tallet, og til den ble avløst av Krag-Jørgensen-rifla i 1892. Til å begynne med ble Trapdoor-rifla laget av eldre munnladningsmusketter, men senere ble den laget fra bunn av. Les historien og Springfield Trapdoor her.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6343
  Selges

  Antikke westernvåpen selges på Letohallen 12 oktober.

  Selger disse antikke westernvåpnene på Letohallen 12 oktober. Alle sammen er produsert før 1890, og er beregnet for svartkrutt. De kan derfor selges fritt, i henhold til norsk våpenlov. Jeg ønsker kun å selge til ansvarlige mennesker over 18 år. Vil du komme hordene i forkjøpet, så kan du komme hjem til meg og gjøre en handel. Tar kontant eller Vipps. Etter Leto, blir det lagt ut mer omfattende annonser på de som er igjen.
  - Rifle Lee Firarms Company, kr 17800. En virkelig godbit for den seriøse samler! Dette er samme Lee, som senere ble kjent for Lee Enfield geværet. I mellomtiden jobbet han også for Remington og Winchester.
  - "Trapdoor" hagle cal 12. Billings & Spencer Co. kr 13800. Spencer er den samme som den kjente borgerkrigkarabinen. Supersjelden!
  - Dobbeltløpet hagle cal 12. Ethan Allen Co. Kr 11000. Sjeldent våpen, med meget spesiell mekanisme. Kamrene åpnes sideveis. Avtrekkerbøyle presses ned for å støte ut tomhylser. DeLuxe utgave, med gravering og nettskjæring.
  - Salringkarabin Sharps New Model 1863 perkusjon. Kr 31000.
  - Revolver Remington Rider Pocket 32 rimfire kr 5800.
  - Revolver Remington Rider Pocket 31 perkusjon kr 6400.
  - Revolver Colt M1860 Army profesjonelt ombygd til "Thuer conversion" kr 13500.
  - Revolver Colt third model Dragoon fra 1858. Millitær utgave med oppslagsikter, og beregnet for løskolbe. Vurderes solgt. Budene begynner på 45000.
  - Derringer Williamson 41 rimfire kr 6800. Gravert utgave.
  - Derringer No. 2 National Arms Company 41rimfire kr 5900.
  - Derringer No. 1 sjelden "Iron frame" 41 rimfire kr 5600.
  - Derringer C. H. Ballard 41 rimfire kr 5300.
  Ta kontakt om du lurer på noe. Har du spørsmål som krever lange svar, så ring! Det er kun de små revolverne og derringerne som er aktuelt å sende i posten.  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: John Løken
  Telefon: 97483033
  E-post: bjlock@online.no
  Lagt inn onsdag 2. oktober 2019 kl. 18:10
  Antall ganger klikket på: 275.