Forum

Marked


Dagen i dag

6. juni 1865

Geriljalederen og terroristen William Clarke Quantrill ble drept. Han ble født i 1837 i Canal Dover i... Les mer ...

Dagen i går

5. juni 1850

Pat Garrett ble født


6. juni 1865

William Quantrill ble drept
Geriljalederen og terroristen William Clarke Quantrill ble drept. Han ble født i 1837 i Canal Dover i Ohio.

Quantrill var leder for en paramilitær organisation, kalt Quantrill's Raiders, som kjempet på Sørstatenes side i det amerikanska borgerkrigen. Quantrills Raiders ble beryktet for massakrer på sivilbefolkningen. Den største og mest kjente av disse massakrene fant sted den 21. august 1863 i Lawrence i Kansas der så mange som 183 sivile ble drept. De drepte var for det meste gutter og menn i våpenfør alder. Ofrene skal ha vært mellom 14 til 90 år.

Quantrill og hans menn ble betraktet som krigsforbrytere og ble henrettet uten rettssak da de ble tatt til fange. Quantrill selv ble truffet i rygget og lammet fra brystet og ned under en trefning med den amerikanske hæren ved Wakefield Farm den 10. mai 1865. Han døde av sine sår den 6. juni samme år.

5. juni 1850


Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Langrifle-prosjektet

  • Langrifle-prosjektet

   Denne artikkelen tar for seg byggingen av en langrifle i et lite børsemakerverksted i Iowa. Vi følger byggingen fra bunnen av. Børsemakeren, Steven Bookout lagde denne rifla til meg i 2001, og rifla som Bookout ga navnet «Death Wind» er ett av mine mest dyrbare våpen.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6343
  Selges

  Antikke westernvåpen selges på Letohallen 12 oktober.

  Selger disse antikke westernvåpnene på Letohallen 12 oktober. Alle sammen er produsert før 1890, og er beregnet for svartkrutt. De kan derfor selges fritt, i henhold til norsk våpenlov. Jeg ønsker kun å selge til ansvarlige mennesker over 18 år. Vil du komme hordene i forkjøpet, så kan du komme hjem til meg og gjøre en handel. Tar kontant eller Vipps. Etter Leto, blir det lagt ut mer omfattende annonser på de som er igjen.
  - Rifle Lee Firarms Company, kr 17800. En virkelig godbit for den seriøse samler! Dette er samme Lee, som senere ble kjent for Lee Enfield geværet. I mellomtiden jobbet han også for Remington og Winchester.
  - "Trapdoor" hagle cal 12. Billings & Spencer Co. kr 13800. Spencer er den samme som den kjente borgerkrigkarabinen. Supersjelden!
  - Dobbeltløpet hagle cal 12. Ethan Allen Co. Kr 11000. Sjeldent våpen, med meget spesiell mekanisme. Kamrene åpnes sideveis. Avtrekkerbøyle presses ned for å støte ut tomhylser. DeLuxe utgave, med gravering og nettskjæring.
  - Salringkarabin Sharps New Model 1863 perkusjon. Kr 31000.
  - Revolver Remington Rider Pocket 32 rimfire kr 5800.
  - Revolver Remington Rider Pocket 31 perkusjon kr 6400.
  - Revolver Colt M1860 Army profesjonelt ombygd til "Thuer conversion" kr 13500.
  - Revolver Colt third model Dragoon fra 1858. Millitær utgave med oppslagsikter, og beregnet for løskolbe. Vurderes solgt. Budene begynner på 45000.
  - Derringer Williamson 41 rimfire kr 6800. Gravert utgave.
  - Derringer No. 2 National Arms Company 41rimfire kr 5900.
  - Derringer No. 1 sjelden "Iron frame" 41 rimfire kr 5600.
  - Derringer C. H. Ballard 41 rimfire kr 5300.
  Ta kontakt om du lurer på noe. Har du spørsmål som krever lange svar, så ring! Det er kun de små revolverne og derringerne som er aktuelt å sende i posten.  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: John Løken
  Telefon: 97483033
  E-post: bjlock@online.no
  Lagt inn onsdag 2. oktober 2019 kl. 18:10
  Antall ganger klikket på: 397.