Forum

Marked


Dagen i dag

19. september 1861

«Instructionsskolen i Skiveskydning» for infanteriet ble avsluttet. Skolen, eller kurset, ble bestemt ved... Les mer ...

Dagen i går

18. september 1066

Harald Hardråde gikk i land i Scarborough


19. september 1861

«Instructionsskolen i Skiveskydning» ble avsluttet
«Instructionsskolen i Skiveskydning» for infanteriet ble avsluttet. Skolen, eller kurset, ble bestemt ved kongelig resolusjon av 28. mai 1861, og ble avholdt på Gardermoen i tidsrommet 21. august til 19. september samme år. Kurset hadde 121 elever: 25 offiserer, 48 underoffiserer og 48 korporaler, og hadde som mål å trene elevene i praktisk skyting med alle våpen som var i bruk i Hæren. En slik utdanning hadde inntil nå vært fraværende. Hver elev skjøt rundt 700 skudd i løpet av de knappe 30 dagene skolen varte. Det ble brukt tappgeværer, 18 lødige og 4 linjers kammerladningsgeværer, karabiner og pistoler.

Initiativtaker for skolen var generalmajor og statsråd i Armedepartementet, Harald Nicolai Storm Wergeland (bildet) – for øvrig en fetter av dikteren Henrik Wergeland.

18. september 1066


Harald Hardråde gikk i land i Scarborough
Den norske kongen Harald Sigurdsson Hardråde ønsket å ta over den engelske tronen da denne ble ledig og reiste i starten av september over med en stor flåte – på ca. 300 skip – sammen med sønnen Olav. Reisen gikk via Shetland og Orknøyene. Han gikk i land i Scarborough på denne dag i 1066.

Harald var sammen med Tostig Godwinsson – bror av den nye engelske kongen – for å ta over kongemakten. Mens Harald og Tostig kjempet i Yorkshire, kom Harold Godwinsson raskt opp sørfra med store styrker og overrasket nordmennene. Harald Hardråde og store deler av hans styrker tapte slaget ved Stamford Bridge 25. september 1066. Harold Godwinssons hær led også store tap, og det gjorde at den ble et lett bytte for Wilhelm Erobreren senere på året da han kom over fra Normandie.

Olav tok farens lik tilbake til Norge hvor det ble gravlagt i Trondheim. Slaget ved Stamford Bridge ses på som vikingtidens slutt og begynnelsen på middelalderen.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Laging av egne blyhagl

  • Laging av egne blyhagl

   Blyhagl er nå forbudt å bruke både på jakt og til baneskyting. Da denne artikkelen ble skrevet var blyhagl fremdeles lovlig. Artikkelen er fremdeles relevant, for skyttere som er tilknyttet Norsk svartkruttunion har dispensjon til å bruke blyhagl på bane. Du trenger heller ikke bruke bly når du lager hagl, du kan like gjerne bruke vismut. Denne artikkelen forteller deg hvordan du kan lage dine egne hagl.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6297
  Selges

  Antikk Colt Model 1878 kaliber 44-40

  Dette er en 44-40 kaliber (44WCF) revolver med 7½ tommers løp.

  Denne, med serienr 20070, er produsert i 1887 og er derfor godt innenfor grensen for registreringsfri. Totalt ble det produsert bare 51210 stk.

  Det er fortsatt mye nikkel igjen på ramme og løp, bare flekkvis på tønnen. Ellers har den en fin grå patina, med noen brune flekker. Skarp og fin løpsadresse. Teksten "COLT FRONTIER SIX SHOOTER" er synlig men svak.

  Stram og fin hovedfjær. Den fungerer utmerket i både SA og DA.

  Bra mekanisk med halvspenn og frispinning. Tønnen beveger seg alltid på grunn av Colts pussige konstruksjon. For å se hvordan den låser må man må ta et avtrekk og holde avtrekkeren inne og så kjenne etter. På denne er tønnen helt tight i skuddøyeblikket.

  Skjefteplatene er veldig lite slitt, desverre er det gått en liten bit av den venstre.

  En eller annen gang har noen brukt fil på ett parti på tønnen. Dette har ført til at bakerste del av ytre tønnevegg over ett kammer er mye tynnere enn resten. Men dette er gammelt, da tønna her har samme patina som resten.

  God rifling. Det var ikke veldig prominent rifling i disse i utgangspunktet. Her er den av de bedre, omtrent 7/10. Ingen groper eller flekker.

  Revolveren er nummerlik.

  En fordel med 44-40 som mange ikke tenker på, er at den også kan bruke 44 Russian. Så har du allerede en revolver i 44 Russian, trenger du ikke investere i nye hylser og nytt die-sett.

  Colt SAA og Remington 1875 i tilsvarende kvalitet ligger gjerne på 25000,- eller mer. Og med skyhøy dollarkurs skal det vanskelig la seg gjøre å få noe rimeligere.

  13350,- Pris er inkl frakt sendt som norgespakke med sporing.
  OBS OBS OBS Ved kjøp av alle 3 våpen jeg har til salgs er prisen 25000,- inkl frakt. Eventuelt bytte i en Colt SAA eller Remington mod 1878 i kaliber 44-40 / .45 LC i bra stand.


  Ikke vipps eller postoppkrav. Godtar kun overføring til konto eller kontant.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Arnfinn
  E-post: ar-i-st@online.no
  Lagt inn søndag 8. september 2019 kl. 10:09
  Antall ganger klikket på: 127.