Forum

Marked


Dagen i dag

9. desember 1867

Det ble bestemt å gjøre om hærens 4''' kammerladningsgeværer til Jacob Lunds system for metallpatron.... Les mer ...

Dagen i går

8. desember 1432

Borgerkrig i Litauen


9. desember 1867

Lunds forandring av kammerladeren
Det ble bestemt å gjøre om hærens 4''' kammerladningsgeværer til Jacob Lunds system for metallpatron. Selv om det var Remington rolling block-geværet som i 1867 skulle ta over som hovedvåpen for den norske hæren, var det for dyrt å ha tusenvis av nesten ubrukte to- og trebånds 4 linjers kammerladere liggende på lager. Kammerladningsprinsippet var allerede å regne for foreldet, og det var en stor fordel om alle landets militærgeværer kunne bruke samme ammunisjon. Lunds omgjøring ble da også blant annet foretrukket på grunn av prisen.

Selve omgjøringen var nokså enkel: Det gamle kammerstykket ble fjernet og erstattet av en ny blokk med tennål. Et kammer for Remington-geværets 12 mm randtenningspatron ble boret ut i bunn av løpet. En unngikk å bore eller rifle resten av løpet opp; en smergling av løpet var nok. Geværene fikk også montert pussestokk, hvis egentlige funksjon var å støte ut gjenstridige tomhylser.

Lundsgeværene ble etter hvert avhendet av hæren da nye geværmodeller ble approbert.

8. desember 1432


Borgerkrig i Litauen
Det første slaget mellom styrkene til Svitrigaila og Sigismund Kestutaitis ble utkjempet nær byen Oszmiana (Ashmyany). Slaget markerte begynnelsen på den mest aktive fasen av den litauiske borgerkrigen som raste fra 1431 til 1435. Sigismund Kestutaitis vant krigen og fikk tittelen erkehertug av Litauen.

(Det har med andre ord ikke hendt mye spennende på denne datoen opp gjennom historien!)


Chat

Online

1 bruker pålogget:

 • 35 VRM

(Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


Uthevet artikkel

  Skyting med 11 mm Lefaucheux-revolver

 • Skyting med 11 mm Lefaucheux-revolver

  Norges første militære «revolverpistol» var en stifttenningsrevolver som ble utviklet av franskmannen Eugène Lefaucheux i 1850-årene. Stifttenningsrevolverne ble ladet med en enhetspatron som enkelt kunne plasseres i tønna uten at skytteren behøvde å fikle med papirpatroner, tennhetter og ladestokker.

Kjøp og salg

Noen enkle annonseregler

På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

 • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
 • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
 • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
 • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
 • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
 • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
 • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
Nr. 6297
Selges

Antikk Colt Model 1878 kaliber 44-40

Dette er en 44-40 kaliber (44WCF) revolver med 7½ tommers løp.

Denne, med serienr 20070, er produsert i 1887 og er derfor godt innenfor grensen for registreringsfri. Totalt ble det produsert bare 51210 stk.

Det er fortsatt mye nikkel igjen på ramme og løp, bare flekkvis på tønnen. Ellers har den en fin grå patina, med noen brune flekker. Skarp og fin løpsadresse. Teksten "COLT FRONTIER SIX SHOOTER" er synlig men svak.

Stram og fin hovedfjær. Den fungerer utmerket i både SA og DA.

Bra mekanisk med halvspenn og frispinning. Tønnen beveger seg alltid på grunn av Colts pussige konstruksjon. For å se hvordan den låser må man må ta et avtrekk og holde avtrekkeren inne og så kjenne etter. På denne er tønnen helt tight i skuddøyeblikket.

Skjefteplatene er veldig lite slitt, desverre er det gått en liten bit av den venstre.

En eller annen gang har noen brukt fil på ett parti på tønnen. Dette har ført til at bakerste del av ytre tønnevegg over ett kammer er mye tynnere enn resten. Men dette er gammelt, da tønna her har samme patina som resten.

God rifling. Det var ikke veldig prominent rifling i disse i utgangspunktet. Her er den av de bedre, omtrent 7/10. Ingen groper eller flekker.

Revolveren er nummerlik.

En fordel med 44-40 som mange ikke tenker på, er at den også kan bruke 44 Russian. Så har du allerede en revolver i 44 Russian, trenger du ikke investere i nye hylser og nytt die-sett.

Colt SAA og Remington 1875 i tilsvarende kvalitet ligger gjerne på 25000,- eller mer. Og med skyhøy dollarkurs skal det vanskelig la seg gjøre å få noe rimeligere.

13350,- Pris er inkl frakt sendt som norgespakke med sporing.
OBS OBS OBS Ved kjøp av alle 3 våpen jeg har til salgs er prisen 25000,- inkl frakt. Eventuelt bytte i en Colt SAA eller Remington mod 1878 i kaliber 44-40 / .45 LC i bra stand.


Ikke vipps eller postoppkrav. Godtar kun overføring til konto eller kontant.

Klikk for å forstørre bildet

Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

Navn: Arnfinn
E-post: ar-i-st@online.no
Lagt inn søndag 8. september 2019 kl. 10:09
Antall ganger klikket på: 181.