Forum

Marked


Dagen i dag

20. juli 1877

Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen ... Les mer ...

Dagen i går

19. juli 1814

Samuel Colt ble født


20. juli 1877

Beleiringen av Plevna begynte
Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen klarte en tallmessig underlegen tyrkisk styrke under general Osman Pasja å holde byen mot en angripende russisk-rumensk styrke i nesten seks måneder. Tyrkerne gravde seg ned i skyttergraver, og på langt hold gjorde de kraftige og presise Peabody-Martini-riflene de var bevæpnet med store innhogg i de russiske styrkene.

Tyrkerne begynte skytingen på flere kilometers hold. Med samlet ildåpning viste denne taktikken seg effektiv. Tyrkerne var også bevæpnet med Winchester-gevære av modell 1866. Disse hadde plass til fjorten puslete .44 kaliber randtenningspatroner i magasinet og var ubrukelige på langt hold, men da russerne var på kloss hold ble de tatt i bruk. Den voldsomme skuddtaktene førte til kolossale tap for tsarens soldater.

19. juli 1814


Samuel Colt ble født
Samuel Colt ble født på denne dag i 1814. Colt blir ofte kreditert for oppfinnelsen av revolveren, men han må nok dele æren med flere andre. Det han gjorde var å kombinere det beste av det som til da var blitt oppfunnet, og resultatet ble de legendariske Colt-modellene.

Colt etablerte seg første gang i Paterson i New Jersey den 5. mars 1836 – derav navnet på den førsterevolveren: Colt Paterson. Etableringen fant sted dagen før det berømte slaget ved den falleferdige misjonsstasjonen Alamo i Texas, der legender som Davy Crockett, Jim Bowie og William Barret Travis falt for mexicanske kuler. Nettopp Texas skulle senere vise seg å bli viktig for Colt, på samme måte som Colts revolvere skulle vise seg viktige for Texas.

Samuel Colt døde i 1862, 47 år gammel og var dermed ikke med på utviklingen av Colts mest kjente revolver, nemlig Colt Single Action Army – populært kalt Colt «Peacemaker».


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   10,15 × 61 Jarmann repeterrifle - del 1

  • 10,15 × 61 Jarmann repeterrifle - del 1

   Jacob Smith Jarmanns repeterrifle i kaliber 10,15 x 61 Jarmann var Norges første flerskuddsgevær med boltmekanisme da det ble approbert i 1884. Jarmann-geværet ble avløst av Krag-Jørgensen-geværet få år etter. Første del av artikkelen om Jarmann-geværet tar for seg historien bak. Del 2 omhandler bruken.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 6104
  Selges

  Antikk S&W .32 modell 1 1/2

  Her er en flott S&W modell 1 1/2 i kaliber .32 short centerfire.
  Denne modellen ble produsert fra 1878 - 1892 i ett totalt antall på 97574 stk.
  Denne har serienr 20778, noe som tidsmessig plasserer den ca i første kvartal av 1881.
  For å være nesten 140 år gammel er denne revolveren i nydelig stand, uten pitring eller groper hverken inn eller utvendig.
  Minst 95% nikkel på alle deler. Legg merke til at selv den koniske bakre delen på løpet nesten ikke mangler nikkel. Dette området har vanligvis en god del korrosjon, noe som tyder på at den er svært lite brukt.
  Litt gjennomslag, spesielt langs rib'en (begge sider). Noen prikker på sideplatene.
  Nydelig blånering på hane, avtrekker og top latch (lås).
  Løpsadresse er tydelig og fin. Løpet er i god stand, med tydelige og skarpe riller. Noe "frosting" i løpet. Løpet er 3".
  Kamrene på tønnen er i god stand, men noe brunt i alle sammen. Dette kan muligens fjernes helt eller delvis med god puss. Patronene sklir uansett inn og ut som de skal. Utstøter fungerer som den skal.
  Veldig lite slitasje på alle skruer.
  Nummerlik på tønne, lås og ramme. Skjefteplater i ypperlig stand, men den venstre har en sprekk under. Ellers uten synlig slitasje avskalling. De har den tidsriktige forenklede S&W logoen.
  Mekanisk fungerer den prikkfritt. Stram og fin hovedfjær. Spenner opp og indekserer som den skal. Som de fleste eldre S&W har også denne litt bevegelse i tønne, mellom 1/3 - 1/2 mm, noe som må regnes omtrent som nytt.
  Alt i alt ett flott våpen som har tålt tidens tann særdeles bra og som vil ta seg godt ut i enhver S&W samling.
  Selges for 5150,-
  Prisen er inkludert frakt sendt som norgespakke med forsikring og sporing. Har ikke vipps, godtar kun overføring til konto eller kontant oppgjør.
  Har flere bilder som kan sendes på mail

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
  Navn: Arnfinn
  E-post: ar-i-st@online.no
  Lagt inn tirsdag 30. april 2019 kl. 14:04
  Antall ganger klikket på: 1309.