Forum

Marked


Dagen i dag

20. mars 1815

Napoleon Bonaparte marsjerte inn i Paris etter å ha rømt fra fangenskapet på Elba. Da han gikk i land i... Les mer ...

Dagen i går

19. mars 1279

Slaget ved Yamen


20. mars 1815

Napoleon gikk inn i Paris
Napoleon Bonaparte marsjerte inn i Paris etter å ha rømt fra fangenskapet på Elba. Da han gikk i land i Frankrike sluttet veteraner fra tidligere felttog seg til ham i stort antall. Da han gikk inn i Paris ble han fulgt av en hær av 140 000 regulære soldater og en frivillig styrke på rundt 200 000. Med dette gikk han inn i sin siste periode som Frankrikes overhode før han ble slått for siste gang ved Waterloo 100 dager senere. Som straff ble han sendt i eksil til St. Helena, der han døde i 1821.

19. mars 1279


Slaget ved Yamen
Et av de største sjøslagene i verdenshistorien, slaget ved Yamen, også kjent som Flåteslaget ved Yafjellet, fant sted i Kina. Slaget betraktes som Song-dynastiets siste motstand mot Yuan-dynastiet. Selv om Yuan-flåten var vesentlig mindre, klarte den ved taktisk dyktige grep å tilføye Song-flåten et tilintetgjørende nederlag.

Historien forteller at hundretusener av lik fløt opp til overflaten syv dager etter slaget. Det ble sagt at liket av guttekeiseren til Song-dynastiet, syv år gamle Zhao Bing ble funnet nær dagens Shekou, men hans grav er ennå ikke blitt funnet. Ettersom keiser Bing var den siste songkeiseren, gikk Song-dynastiet under med ham. Yuan-dynastiet under Kublai Khan kontrollerte nå hele Kina.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Glattløpet muskett og papirpatron

  • Glattløpet muskett og papirpatron

   I dag lader de fleste de glattløpede munnladningsmuskettene sine med rundkule og fettlapp. Soldatene som sto mot hverandre under for eksempel Napoleonskrigene, brukte papirpatroner ladet med krutt og kule. Hvordan er presisjonen med disse? Denne artikkelen gir deg kanskje svaret på det.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1885.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 5819
  Selges

  Antikk Remington - Smoot New Model No1

  Selger en Remington - Smoot New Model No1, Kaliber .30 rimfire short.
  Denne lille krabaten ble kun laget i perioden 1875 - 1877. Det ble laget ca 3000 eksemplarer. Denne har serienr 2710, noe som tidsmessig plasserer den i 1877. Hvor mange som fortsatt eksisterer i dag er det nok ingen som vet.
  Den fungere helt fint mekanisk, men litt slark er det, kanskje ikke så merkelig etter ca 140 år. Stram og fin hovedfjær, det høres ett distinkt klikk når den spennes til sikringshakket og to tydelige klikk når den spennes helt opp. Hanen står fint i oppspent stilling på begge hakk, uten antydning til å ville slippe.Tydelig klikkelyd også fra tønnestopperen når tønnen dreies rundt. I oppspent stilling har tønnen en vandring på ca 1 mm. Forbausende mye av forniklingen er intakt, tønnen er vel den som har mest slitasje, men selv her er vel ca 1/4 av forniklingen intakt. Utrolig nok er det ingen utvendig pitring, men litt gjennomslag finnes. Skjefteplatene er i guttaperka, uten sprekker eller hakk og med bare lett slitasje. Stram og fin fjær på utstøterstangen. Tydelige riller i løpet, men selvfølgelig med noe slitasje. Løpet er ikke pusset, så vanskelig å si om det kan være pitring der. Skarp og fin løpsadresse.
  Vil du lese mer om denne revolveren så se her : https://centerofthewest.org/2014/10/04/guns_of_the_week-remington-smoot/
  Pris : 3500,- inkl frakt, sendt som norgespakke med sporing og forsikring.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildet  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Arnfinn Stavik
  Telefon: 91166544
  E-post: ar-i-st@online.no
  Lagt inn mandag 7. januar 2019 kl. 08:01
  Antall ganger klikket på: 214.