Forum

Marked


Dagen i dag

5. juni 1850

Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også... Les mer ...

Dagen i går

4. juni 1864

Slaget ved Magenta


5. juni 1850

Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.

4. juni 1864


Slaget ved Magenta
Slaget ved Magenta ble utkjempet ved byen Magenta i Lombardia i Nord-Italia. Slaget var en del av Den andre italienske frigjøringskrig. Den fransk-sardinske styrken besto nesten bare av franske soldater.

Napoleon 3. utmanøvrerte de østerrikske styrkene etter å ha krysset elven Ticino, og tvang slik østerrikerne til å trekke seg tilbake. Den franske seieren viste seg å være avgjørende for utfallet av krigen. Den østerrikske øverstkommanderende ble etter slaget kalt tilbake til Wien og keiser Frans Josef 1. overtok selv kommandoen av styrkene fram til det endelig nederlaget i slaget ved Solferino. Den franske kommandanten Patrice Mac-Mahon ble adlet og gitt tittelen hertug av Magenta.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Skyting med perkusjonsrevolver

  • Skyting med perkusjonsrevolver

   Perkusjonsrevolveren er et hyppig brukt konkurransevåpen i dagens svartkruttkonkurranser. Det finnes flere typer modeller og varianter. De mest kjente modellene ble opprinnelig laget av Colt, Remington og Rogers & Spencer. Denne artikkelen forteller litt om historien bak perkusjonsrevolveren, og hvordan du lader og skyter.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 5819
  Selges

  Antikk Remington - Smoot New Model No1

  Selger en Remington - Smoot New Model No1, Kaliber .30 rimfire short.
  Denne lille krabaten ble kun laget i perioden 1875 - 1877. Det ble laget ca 3000 eksemplarer. Denne har serienr 2710, noe som tidsmessig plasserer den i 1877. Hvor mange som fortsatt eksisterer i dag er det nok ingen som vet.
  Den fungere helt fint mekanisk, men litt slark er det, kanskje ikke så merkelig etter ca 140 år. Stram og fin hovedfjær, det høres ett distinkt klikk når den spennes til sikringshakket og to tydelige klikk når den spennes helt opp. Hanen står fint i oppspent stilling på begge hakk, uten antydning til å ville slippe.Tydelig klikkelyd også fra tønnestopperen når tønnen dreies rundt. I oppspent stilling har tønnen en vandring på ca 1 mm. Forbausende mye av forniklingen er intakt, tønnen er vel den som har mest slitasje, men selv her er vel ca 1/4 av forniklingen intakt. Utrolig nok er det ingen utvendig pitring, men litt gjennomslag finnes. Skjefteplatene er i guttaperka, uten sprekker eller hakk og med bare lett slitasje. Stram og fin fjær på utstøterstangen. Tydelige riller i løpet, men selvfølgelig med noe slitasje. Løpet er ikke pusset, så vanskelig å si om det kan være pitring der. Skarp og fin løpsadresse.
  Vil du lese mer om denne revolveren så se her : https://centerofthewest.org/2014/10/04/guns_of_the_week-remington-smoot/
  Pris : 3500,- inkl frakt, sendt som norgespakke med sporing og forsikring.

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
  Navn: Arnfinn Stavik
  Telefon: 91166544
  E-post: ar-i-st@online.no
  Lagt inn mandag 7. januar 2019 kl. 08:01
  Antall ganger klikket på: 392.