Forum

Marked


Dagen i dag

20. juli 1877

Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen ... Les mer ...

Dagen i går

19. juli 1814

Samuel Colt ble født


20. juli 1877

Beleiringen av Plevna begynte
Beleiringen av Plevna foregikk under den russisk-tyrkiske krig (1877–1878) i Bulgaria. Under beleiringen klarte en tallmessig underlegen tyrkisk styrke under general Osman Pasja å holde byen mot en angripende russisk-rumensk styrke i nesten seks måneder. Tyrkerne gravde seg ned i skyttergraver, og på langt hold gjorde de kraftige og presise Peabody-Martini-riflene de var bevæpnet med store innhogg i de russiske styrkene.

Tyrkerne begynte skytingen på flere kilometers hold. Med samlet ildåpning viste denne taktikken seg effektiv. Tyrkerne var også bevæpnet med Winchester-gevære av modell 1866. Disse hadde plass til fjorten puslete .44 kaliber randtenningspatroner i magasinet og var ubrukelige på langt hold, men da russerne var på kloss hold ble de tatt i bruk. Den voldsomme skuddtaktene førte til kolossale tap for tsarens soldater.

19. juli 1814


Samuel Colt ble født
Samuel Colt ble født på denne dag i 1814. Colt blir ofte kreditert for oppfinnelsen av revolveren, men han må nok dele æren med flere andre. Det han gjorde var å kombinere det beste av det som til da var blitt oppfunnet, og resultatet ble de legendariske Colt-modellene.

Colt etablerte seg første gang i Paterson i New Jersey den 5. mars 1836 – derav navnet på den førsterevolveren: Colt Paterson. Etableringen fant sted dagen før det berømte slaget ved den falleferdige misjonsstasjonen Alamo i Texas, der legender som Davy Crockett, Jim Bowie og William Barret Travis falt for mexicanske kuler. Nettopp Texas skulle senere vise seg å bli viktig for Colt, på samme måte som Colts revolvere skulle vise seg viktige for Texas.

Samuel Colt døde i 1862, 47 år gammel og var dermed ikke med på utviklingen av Colts mest kjente revolver, nemlig Colt Single Action Army – populært kalt Colt «Peacemaker».


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Kuler til 18 lødig kammerlader

  • Kuler til 18 lødig kammerlader

   Det er ikke alltid lett å skaffe seg kuler eller kuletang til 18 lødige kammerladere. Original ble det brukt tre typer kuler i kammerladeren: først rundkuler, deretter en tung spisskule med én rille, og til slutt en lettere spisskule med to riller. Denne artikkelen tar for seg de forskjellige kammerladerkulene.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 558
  Selges

  Originale munnladere selges

  Antagelig tysk jaktmuskett av jegerrifletype i original flintlås. Også her kan skjæringen i stokken indikere at børsa ble fremstilt ca 1750, men jeg tror den er noe senere – antagelig ca 1790. Liten, bagatellmessig skade på slagstålet, ellers i glimrende stand. Priced to go – kr 11 000. SOLGT!

  Jegerrifle i fullstendig ”ny-stand”, signert av Schertiger i Stockholm (1698-1748). Til tross for sitt ”moderne” utseende, må riflen dermed være fremstilt før 1750. Bygget om fra flintlås til perkusjon på midten av 1800-tallet og muligens ikke brukt verken før eller siden (etter standen å dømme) – kr 12 000. SOLGT!

  Militær jegerrifle fra ca 1740, bygget om fra flintlås til perkusjon. Den er bl.a. merket ”POTZDAM MAGZ DSE”. Jegerrifler av denne typen er svært populære og vanligvis temmelig kostbare. Denne kan bli din for kr 12 500. SOLGT!

  Wredes gevær M1860 – et av de siste militære munnladningsgeværene som ble fremstilt. Denne skarpskytterriflen er i fantastisk god stand og det er neppe noe problem forbundet med fortsatt bruk i dag om man bruker svartkrutt – kr 7000. Akkurat den avbildete er holdt av, men jeg har to stk til - én til kr 6500 og en komplett med originalrem og bajonett til kr 9000.

  M1815/49 infanterigevær ombygget fra flintlås til perkusjon. Musketten er i glimrende stand. I tillegg til å være særdeles dekorativ, burde det heller ikke være noe problem å ta den i bruk med svartkrutt. – kr 6000. Jeg har flere av denne musketten.


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Trond
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn 03 Dec. -06
  Antall ganger klikket på: 53.