Forum

Marked


Dagen i dag

3. juni 1864

Tropper fra Unionen gikk til angrep på de konføderte styrkene i Hanover County i Virginia som en del av... Les mer ...

Dagen i går

2. juni 1836

Nyheten om nederlaget ved Alamo nådde Norge


3. juni 1864

Slaget ved Cold Harbor
Tropper fra Unionen gikk til angrep på de konføderte styrkene i Hanover County i Virginia som en del av slaget ved Cold Harbor. Slaget ble utkjempet mellom 31. mai og 12. juni 1864, men det var på denne dagen de mest betydningsfulle kampene sto. Slaget endte til slutt med seier til Sørstatene, selv om Nordstatene hadde nesten dobbelt så mange soldater under våpen. Det skulle likevel bli den siste betydningsfulle seieren til general Lees Army of Northern Virginia.

2. juni 1836


Nyheten om nederlaget ved Alamo nådde Norge
Nyheten om det texanernes nederlag ved Alamo den 6. mars nådde norske aviser, tre måneder etter slaget fant sted. Den Norske Rigstidende hadde følgende notis om dramet:

«Ifølge Breve fra New-York af 16de f.M var Krigen i Texas saagodt som endt. Den 25de Februar angreb St. Anas Fortrav, 200 Mand stærk, Garnisonen i Bejar, men blev med betydeligt Tab slaaet tilbage. Den 6te Marts overfaldt St. Ana i egen Person med 6000 Mand Fortet Alamo, Citadellet ved Bejar. Garnisonen forsvarede sig en heel Nat med fortvivlet Mod, og, da Seierherrene trængte ind i Fortet, skulle der endnu kun have været 7 Mand ilive, hvilket uden Skaansel bleve nedsablede, uagtet de bade om Naade. Ligene bleve lagte i en Hob og brændte paa St. Anas befaling; Mexicanerne skulle have 1000 Mand Døde og svært Saarede. St. Ana har siden tilbudt Texicanerne almindelig Amnestie, men disse synes at have besluttet sig til at forsvare sig til sidste Mand, og Alt, hvad der kun kan bære Gevær, drager til Krigs-Skuepladsen. Gen. St. Ana rykkede frem imod San Felipe de Acerta omntrent 6 Dagsmarscher fra St. Antonio.»


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Kaldpressing av kuler

  • Kaldpressing av kuler

   De fleste svartkruttskyttere støper sine egne kuler. En annen metode er å kaldpresse dem. Ulempen med denne metoden er at kaldpressingsutstyret er dyrt, men som denne artikkelen viser er det relativt enkelt å lage ditt eget utstyr for kaldpressing av kuler.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 5081
  Selges

  Høstslipp 4 - Billigkroken/prosjekt/skrammel & skrot

  Her er det helt andre priser enn på de foregående høstslippene og våpen de dyktige av dere kan få til å bli bra objekter igjen.

  Bilde 1 viser to militære svenske musketter, den øverste med en M1815-20 flintlås med den flotte C-hanen, den andre antar jeg at er fra før 1750. Den har et helsivilt baksikte (og muligens en sivil pipe, men jeg er temmelig sikker på at det er den originale).
  Flintlåsmusketten ser ut til å være i temmelig god stand, men mangler nesebånd (krever mye jobb) og ladestokk, har full lengde, men er noe kortere enn M1815. Kr 5000. ***SOLGT***
  Perkusjonsmusketten trenger en eier som er dyktig med treverk. Det er gått av en relativt stor flis på høyre side langs pipen, det er sprekk dannelse særlig i forrere del av forskjeftet. Perkusjoneringen er supersivilt gjort (i negativ betydning), men med tilstrekkelig jobb kan dette bli en fin muskett. Kr 4000.

  Mer prosjekt, men med hyggelige inngangspriser. Øverst norsk marinemuskett M1843, de to i midten Schnider karabiner og nederst restene etter en M1860/67 kort Lund.
  Denne marinemusketten M1843 har full lengde i pipen, har korn & bajonettklakk, men mangler forskjefte (som kan skjøtes inn usynlig under det bakre båndet) og det forreste og temmelig kompliserte båndet samt ladestokk (men denne mangler nesten alltid på disse). En virkelig sliten, men komplett, M1843 koster i dag ca kr 10 000, jeg synesw at denne fortjener kr 5000.
  Bare så ingen skal være i tvil, jeg liker ikke Schniderkarabiner! Den øverste er likevel litt interessant ved at det er sydd lær rundt ca 20 cm av pipen, antagelig for støydempning under transport. Jeg setter denne til kr 3500. ***SOLGT***
  Den andre ser jeg ikke noe formildene med, så jeg setter denne til kr 3000. ***SOLGT***
  Kort Lund er merkelig mye mer sjelden en de lange Lund'ene, men denne er bare ikke i nærheten av å være bra. Det er en militær en, båndet kommer fra noe helt annet, kornstolen og bajonettklakken er der, men begge båndene må lages. Det som er igjen av den, er faktisk i helt grei stand. Men det må lages en ny båndfjær, to nye bånd samt et forskjefte (skjøt den for all del under det bakre båndet og plukk ut den eksisterende båndfjæren. En grei kort Lund koster 10-12 000+, denne koster bare kr 4500.

  Den norske M1831 kavaleripistolen er i flintlås nesten en eksakt kopi av den svenske M1820 originalen. I perkusjon er det enklere å skille dem fra hverandre. Dette er en svensk M1820/49(?) og der morsomme er at originalen koster en brøkdel av hva kopien koster. Pistolen trenger litt TLC, men er helt grei og prisen er kun kr 4000. ***SOLGT***

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
  Navn: Trond
  Telefon: 4020 4848
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn torsdag 26. oktober 2017 kl. 22:10
  Antall ganger klikket på: 2232.