Forum

Marked


Dagen i dag

5. juni 1850

Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også... Les mer ...

Dagen i går

4. juni 1864

Slaget ved Magenta


5. juni 1850

Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.

4. juni 1864


Slaget ved Magenta
Slaget ved Magenta ble utkjempet ved byen Magenta i Lombardia i Nord-Italia. Slaget var en del av Den andre italienske frigjøringskrig. Den fransk-sardinske styrken besto nesten bare av franske soldater.

Napoleon 3. utmanøvrerte de østerrikske styrkene etter å ha krysset elven Ticino, og tvang slik østerrikerne til å trekke seg tilbake. Den franske seieren viste seg å være avgjørende for utfallet av krigen. Den østerrikske øverstkommanderende ble etter slaget kalt tilbake til Wien og keiser Frans Josef 1. overtok selv kommandoen av styrkene fram til det endelig nederlaget i slaget ved Solferino. Den franske kommandanten Patrice Mac-Mahon ble adlet og gitt tittelen hertug av Magenta.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Jeff Tanners kruttdispenser

  • Jeff Tanners kruttdispenser

   Av og til får en tak i noe som en rett og slett ikke klarer seg uten. En av mine ting er kruttdispenseren fra Jeff Tanner. Den er enkel, billig og best av alt: den er tidsbesparende. Jeg har brukt min i et par år nå, og jeg merker at Lymans No. 55 blir stadig mindre brukt.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 5072
  Selges

  Høstslipp 2 - Norske militære pistoler

  Her kommer litt snadder som sjeldent kommer på markedet. Alt er Kongsberg eller sterkt modifisert på Kongsberg:

  Bilde 1, øverst, Kongsberg M1831/46. Dette er den minst uvanlige av Kongsbergs kavaleripistoler. Jeg har flere som skal ut, fra kr 18 000-kr 23 000.
  Nederst, Kongsberg M1834/46 (avrundet ende på låsblikket) og produsert i vesentlig mindre antall enn M1831-varianten. Jeg har to av disse, kr 25 000 pr. stk.

  Bilde 2, Artilleripistol M1772/55. Disse er sjeldne. Det viste seg at det var blitt produsert for få av M1835 artilleripistolene og man trengte flere på 1850-tallet. Fremfor å igangsette produksjon av den opprinnelig eller å utvikle en ny modell, valgte man å plukke endel fra 1772 utvalget som var på arsenale, nedkorte disse og fjerne ladestokken samt å perkusjonere dem. Det var en rivende våpenteknisk utvikling da og det ble regnet med at disse snart ville være foreldet. Lik pris på begge - kr 25 000

  Så litt marinesnadder til slutt. Norges marine produserte det jeg synbes at er forsvarets vakreste muskett i 1843 samt det jeg synes er Norges desidert mest uestetiske pistol. De er i nær slekt med hverandre, dersom man ser bort fra den bakre delen av kolben, men for en forskjell.
  M1843 var, på mange måter, et skikkelig misfoster. Bakkolben knakk antagelig på minst halvparten av pistolene og den var stygg. Men, den hører hjemme i en samling og den er skikkelig vanskelig å få fatt på. Den kom antagelig uten brunering fra starten, men de fleste ble brunert etter hvert. Det verste er at den ikke bare er stygg, den er dyr også, kr 30 000/stk. ***Den øverste på bildet er solgt****

  Klikk for å forstørre bildet

  Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
  Navn: Trond
  Telefon: 4020 4848
  E-post: trondwi@online.no
  Lagt inn mandag 23. oktober 2017 kl. 15:10
  Antall ganger klikket på: 2441.