Forum

Marked


Dagen i dag

5. juni 1850

Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også... Les mer ...

Dagen i går

4. juni 1864

Slaget ved Magenta


5. juni 1850

Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.

4. juni 1864


Slaget ved Magenta
Slaget ved Magenta ble utkjempet ved byen Magenta i Lombardia i Nord-Italia. Slaget var en del av Den andre italienske frigjøringskrig. Den fransk-sardinske styrken besto nesten bare av franske soldater.

Napoleon 3. utmanøvrerte de østerrikske styrkene etter å ha krysset elven Ticino, og tvang slik østerrikerne til å trekke seg tilbake. Den franske seieren viste seg å være avgjørende for utfallet av krigen. Den østerrikske øverstkommanderende ble etter slaget kalt tilbake til Wien og keiser Frans Josef 1. overtok selv kommandoen av styrkene fram til det endelig nederlaget i slaget ved Solferino. Den franske kommandanten Patrice Mac-Mahon ble adlet og gitt tittelen hertug av Magenta.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Skyting med svartkrutthagle

  • Skyting med svartkrutthagle

   Å skyte med hagle og svartkrutt kan være både morsomt og utfordrende. I denne artikkelen kan du lese om hvordan du kan lade ammunisjon til både patronhagler og munnladningshagler.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 2707
  Selges

  Smith & Wesson single action .32S&W

  Smith & Wesson 1 1/2 single action .32S&W (centerfire)

  Antikk Smith & Wesson Double single action revolver i kaliber .32 S&W selges. Den har den korte 3 toms pipa som er litt mer sjelden enn 3,5 tommers utgaven (og betydelig mer hendig).

  Denne utgaven ble produsert i perioden 1878 til 1891. Den har serienummer (#80727) og er produsert i år 1888.

  Revolveren er forniklet. Den er i svært fin stand og har fortsatt omlag 97-98% fornikling. Løpet har noen flekker innvendig men er egentlig ganske greit med skarp rifling. En av de beste jeg har sett.

  Mekanismen fungerer. Den er ikke plombert, eller modifisert på noen måte.

  Dette er et antikt våpen produsert før 1890 og opprinnelig beregnet for svartkrutt-patroner. Den er således registreringsfri og kan erverves av hvem som helst (som er over 18 år) uten noen form for tillatelser.

  Revolveren er skytbar for den som driver med svartkruttskyting.

  Det er sikkert mulig å finne betydelig billigere utgaver av dette våpenet til salgs, men ikke i like fin stand. Det lønner seg alltids å kjøpe kvalitet når det gjelder gamle våpen. Rustne og dårlige eksemplarer vil neppe stige i verdi i årene som kommer slik som dette flotte eksemplaret har gjort.

  Flere bilder kan sendes på epost til seriøse kjøpere.

  Revolveren kan besiktiges på Øvre Romerike (45 min nordøst for Oslo).

  Pris: 6.000,-


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: G.V.
  E-post: maccoy2001@hotmail.com
  Lagt inn Sat. 1. Jun. 2013 kl. 01:16.
  Antall ganger klikket på: 45817.