Forum

Marked


Dagen i dag

5. juni 1850

Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også... Les mer ...

Dagen i går

4. juni 1864

Slaget ved Magenta


5. juni 1850

Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.

4. juni 1864


Slaget ved Magenta
Slaget ved Magenta ble utkjempet ved byen Magenta i Lombardia i Nord-Italia. Slaget var en del av Den andre italienske frigjøringskrig. Den fransk-sardinske styrken besto nesten bare av franske soldater.

Napoleon 3. utmanøvrerte de østerrikske styrkene etter å ha krysset elven Ticino, og tvang slik østerrikerne til å trekke seg tilbake. Den franske seieren viste seg å være avgjørende for utfallet av krigen. Den østerrikske øverstkommanderende ble etter slaget kalt tilbake til Wien og keiser Frans Josef 1. overtok selv kommandoen av styrkene fram til det endelig nederlaget i slaget ved Solferino. Den franske kommandanten Patrice Mac-Mahon ble adlet og gitt tittelen hertug av Magenta.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Ultralydvask: Det beste som finnes?

  • Ultralydvask: Det beste som finnes?

   Hylsevask er et nødvendig onde, uansett hvor kjedelig og grisete det måtte være. Som regel holder det å vaske skutte svartkrutthylser i varmt såpevann, men de siste årene har ultralydvaskere blitt populære. Her kan du lese mer om hvordan ultralydvaskere fungerer.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 2230
  Selges

  4 svartkrutt våpen selges!

  Jeg har 4 fine svartkruttvåpen for salg:

  Pedersoli Pensylvania flintlåsgevær cal 45. Nydelig våpen som aldri er skutt med. Pris kr 4700,-

  Euroarms M1863 Remington Zuave perkusjonrifle cal 58. Kun prøveskutt. Vakkert treverk! Bajonett medfølger. Pris kr 4900,-

  Coltprodusert Colt Dragoon third model (Second Generation) perkusjonrevolver cal 44. Denne er produsert innenfor Colt fabrikkens egne vegger i 1975. Den er nøyaktig lik de gamle, inkludert alle merkinger. Colt's gamle orginale oppskrifter på blånering og flammeherding ble benyttet, og man fortsatte den orginale serienummer rekka. Mener at både løpet rifling og skruenes gjengestigning skall være som på de gamle. Kvalitetsvåpen som ikke må sammenlignes med Italienske replikaer. Her slipper du å se stygge stemplinger som "Made in Italy" og "Black Powder Only"! Våpenet er pent brukt. Pris kr 6800,-

  Ubertiprodusert Paterson Colt, ny i eske. Perkusjonrevolver cal 36. Dette var revolveren som startet Colt eventyret i 1836. Pris kr 3900,-

  Våpnene er registreringspliktige, og krever godkjent kjøpetillatelse fra politiet.

  Kan ta antikke våpen i bytte. Helst Westernvåpen eller Norske millitære våpen.

  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: John Løken
  Telefon: 63856911
  E-post: bjlock@online.no
  Lagt inn Sun. 22. Apr. 2012 kl. 15:07.
  Antall ganger klikket på: 18508.