Forum

Marked


Dagen i dag

5. juni 1850

Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også... Les mer ...

Dagen i går

4. juni 1864

Slaget ved Magenta


5. juni 1850

Pat Garrett ble født
Patrick Floyd Garret ble født. Han er best kjent for å ha drept Billy the kid i 1881, men var også sheriff, bartender og tollagent. Pat Garret var egentlig fra Alabama og var sønn av en plantasjeeier. Både moren og faren døde før Garrett fylte 18 år, og siden plantasjen han og søsknene arvet var forgjeldet etter at borgerkrigen hadde ødelagt familiens finanser salet han hesten og red vestover i 1869.

Han skal ha vært bøffeljeger i Texas i 70-årene og i november 1880 ble han valgt til sheriff i Lincoln County i New Mexico. Garrett startet umiddelbart jakten på Billy the Kid og lyktes i å drepe den 21-årige banditten i juli året etter. Garret ble selv drept under uklare omstendigheter i 1908. Han ble 57 år.

4. juni 1864


Slaget ved Magenta
Slaget ved Magenta ble utkjempet ved byen Magenta i Lombardia i Nord-Italia. Slaget var en del av Den andre italienske frigjøringskrig. Den fransk-sardinske styrken besto nesten bare av franske soldater.

Napoleon 3. utmanøvrerte de østerrikske styrkene etter å ha krysset elven Ticino, og tvang slik østerrikerne til å trekke seg tilbake. Den franske seieren viste seg å være avgjørende for utfallet av krigen. Den østerrikske øverstkommanderende ble etter slaget kalt tilbake til Wien og keiser Frans Josef 1. overtok selv kommandoen av styrkene fram til det endelig nederlaget i slaget ved Solferino. Den franske kommandanten Patrice Mac-Mahon ble adlet og gitt tittelen hertug av Magenta.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   10,15 × 61 Jarmann repeterrifle - del 3

  • 10,15 × 61 Jarmann repeterrifle - del 3

   Del tre i artikkelserien om Jarmann-geværet tar for seg skyting med en svensk marinejarmann. Dette geværet er ett av 1000 geværer som ble levert til den svenske marinen, og er nokså likt det som ble levert til den norske hæren.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 1965
  Selges

  Antikke smårevolvere selges

  Da er samlingen i en fornyingsfase, og noen småting må ut. Disse selger jeg for det jeg ga + 130 Smartpost. Totalprisen er oppgitt. Dette er noen nydelige små antikke "muffe" revolvere for svartkrutt fra forrige århundre selges til kost (det jeg gav selv. Samlingen har endelig fått ett litt mer definert preg, derfor går disse videre. Disse er dekorative gjør seg meget godt i en veggmontasje e.l.
  Pris inkluderer Smartpostpakke. Ovenfa og ned:
  1. Norwich Fall Liberty (svartkrutt). Meget God mekanisk stand. .22, 7 skudd
  2. Hopkins & Allen "Big Bonanza". .32 Rim, God mekanisk stand. Kr. 1830.
  3. Victoria revolver fra midten av 1800 tallet. .22. Usedvanlig pen. Nesten100%fin i nikkelen. Blank og upusset. All gravyre er skarp. Skjefteplatene er helt supre. Tønna roterer med litt "hjelp". Kr. 3530.
  3. Otis A. Smith .32 Long Rimfire Antikk Sortkrutt Revolver. Ligner på S & W Mod 1 1/2. Hanen står ikke i helspenn, men mekanisk ellers ok. Kr. 2130.

  mvh
  KK
  krisyngve@hotmail.com
  93658645


  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Yngve
  Telefon: 93658645
  E-post: krisyngve@hotmail.com
  Lagt inn Thu. 18. Aug. 2011 kl. 21:19.
  Antall ganger klikket på: 36.