Forum

Marked


Dagen i dag

19. mars 1279

Et av de største sjøslagene i verdenshistorien, slaget ved Yamen, også kjent som Flåteslaget ved... Les mer ...

Dagen i går

18. mars 1848

Den tyske revolusjon


19. mars 1279

Slaget ved Yamen
Et av de største sjøslagene i verdenshistorien, slaget ved Yamen, også kjent som Flåteslaget ved Yafjellet, fant sted i Kina. Slaget betraktes som Song-dynastiets siste motstand mot Yuan-dynastiet. Selv om Yuan-flåten var vesentlig mindre, klarte den ved taktisk dyktige grep å tilføye Song-flåten et tilintetgjørende nederlag.

Historien forteller at hundretusener av lik fløt opp til overflaten syv dager etter slaget. Det ble sagt at liket av guttekeiseren til Song-dynastiet, syv år gamle Zhao Bing ble funnet nær dagens Shekou, men hans grav er ennå ikke blitt funnet. Ettersom keiser Bing var den siste songkeiseren, gikk Song-dynastiet under med ham. Yuan-dynastiet under Kublai Khan kontrollerte nå hele Kina.

18. mars 1848


Den tyske revolusjon
Den tyske revolusjonen i 1848 kom som en ettervirkning av den franske februarrevolusjonen som hadde funnet sted 22. februar 1848. Som under den franske julirevolusjonen i 1830 spredde også denne seg hurtig til Tyskland. I begynnelsen av mars gikk det en protestbølge Tyskland, hvor folk fra alle delstater krevde politiske endringer. De første byene med oppstander var Mannheim og Heidelberg. I Baden tvang de revolusjonære storhertugen å endre det politiske systemet etter store demonstrasjoner i hovedstaden Karlsruhe.

I Østerrike måtte Clemens von Metternich gå av 13. mars og flykte til England. Den østerrikske keiseren måtte innføre pressefrihet etter å ha måtte sette inn soldater for å stoppe en stor demonstrasjon. Samtidig måtte han love å innkalle en grunnlovsforsamling.

Mot slutten av 1848 hadde prøyssiske aristokrater, deriblant Otto von Bismarck, og generaler tatt tilbake makten i Berlin. De hadde ikke blitt slått permanent under hendelsene i mars, de hadde bare trukket seg tilbake midlertidig. General Friedrich von Wrangel ledet troppene som gjenvant Berlin for de gamle makthaverne, og kong Fredrik Wilhelm 4. gikk umiddelbart over til de gamle kreftene.

I løpet av november fjernet kongen det nye prøyssiske parlamentet og la frem en egen konstitusjon, som var basert på arbeidet til folkeforsamlingen, men som fortsatt holdt kongen som den øverste autoritet.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

    (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


    Uthevet artikkel

      Lade en kammerlader med papirpatron

    • Lade en kammerlader med papirpatron

      Dette er strengt tatt ingen artikkel, men en bildeserie som viser hvordan du kan lade en 18 lødig kammerlader med papirpatron. De fleste kammerladerskytterne lader våpenet med krutt og kule separat, men dersom du vil være tidsriktig er dette eneste korrekte måten å gjøre det på.

    Kjøp og salg

    Noen enkle annonseregler

    På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

    • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
    • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1890.
    • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
    • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
    • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
    • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
    • Annonser der det oppfordres til budgivning er ikke tillatt. Oppgi fast pris! Ny!

    Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.




    Nr. 4896
    Selges

    Remington Smoot .38RF

    Remington Smoot i kaliber .38RF. Revolveren har et tiltalende ytre, men har noen skavanker. Utstøter mangler. Den ene grepsplata er limt. Slagfjær er ikke original, det er satt inn flere tynne bladfjærer, som gjør at det er relativt svakt slag på hanen. Timing er ikke helt perfekt, tønna må hjelpes litt på plass av og til.
    Selges for kr 3000,- + frakt

    Klikk for å forstørre bildet

    Klikk for å forstørre bildetKlikk for å forstørre bildet
    Navn: Even
    E-post: e-auesta@online.no
    Lagt inn tirsdag 27. juni 2017 kl. 13:06
    Antall ganger klikket på: 1069.