Forum

Marked


Dagen i dag

31. august 1864

Slaget ved Jonesborough begynte. Slaget var en del av Atlanta-felttoget under den amerikanske borgerkrigen,... Les mer ...

Dagen i går

30. august 1813

Fort Mims-massakren


31. august 1864

Slaget ved Jonesborough
Slaget ved Jonesborough begynte. Slaget var en del av Atlanta-felttoget under den amerikanske borgerkrigen, og førte til at den beleirede byen Atlanta falt i Unionens hender.

I slutten av august stod det klart for general Sherman at hvis han kunne avskjære Hoods viktigste forsyningslinje – jernbanene Macon & Western og Atlanta & West Point – ville de konfødererte bli nødt til å forlate byen. Han besluttet derfor å sette seks av sine syv korps inn mot disse forsyningslinjene. Unionshæren innledet operasjonen ved å trekke seg tilbake fra sine stillinger den 25. august for å ramme jernbanen på strekningen mellom Rough and Ready og Jonesborough.

For å parere bevegelsen sendte Hood generalløytnant William J. Hardee av sted med to korps for å stoppe og muligvis tvinge Unionstropperne på flukt. Han var ikke klar over at han hadde nesten hele Unionshæren foran seg. Den 31. august angrep Hardee to Unionskorps vest for Jonesborough, men ble slått tilbake. Av frykt for et angrep på Atlanta trakk Hood det ene korpset tilbake fra Hardee samme natt. Neste dag brøt et Unionskorps gjennom Hardees styrke, som falt tilbake til Lovejoy’s Station. Den påfølgende natten evakuerte Hood Atlanta. General Sherman overskar Hoods forsyningslinje, men han klarte ikke å ødelegge Hardees styrke. Sherman kunne derimot innta Atlanta den 2. september 1864.

30. august 1813


Fort Mims-massakren
Creek-indianerne gikk til angrep på Fort Mims i Alabama og drepte rundt 500 militssoldater og sivile. Indianerne tilhørte «Red Sticks»-fraksjonen i creek-stammen – det vil si de som var kritisk til de hvite. De ble ledet av halvblods-creekene Peter McQueen og William Weatherford – også kalt Lamochattee (Røde Ørn).

Indianerne stormet fortet gjennom portene og beseiret garnisonsmilitsen. Etterpå utspilte det seg en massakre der de resterende vennligsinnede creek-indianerne, hvite nybyggere og resten av militssoldatene ble drept. Noen slaver ble også drept, men indianerne tok rundt 100 slaver til fange.

Massakren i Fort Mims førte til at panikken bredte seg i grenselandet i det sørøstlige USA. Konflikten gikk nå fra å være en intern strid innad i creek-stammen til en krig mellom Red Sticks-fraksjonen og de hvite som ble støttet av vennligsinnede creek- og cherokee-indianere. Hæren var opptatt i krigen mot britene, men det ble opprettet militser i Tennessee, Georgia og Mississippi som under ledelse av general Andrew Jackson til slutt nedkjempet de fiendtligsinnede creek-indianerne i slaget ved Horseshoe Bend.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Test av svartkruttkuler til jaktbruk

  • Test av svartkruttkuler til jaktbruk

   Dersom du planlegger å gå på jakt med en svartkruttrifle, så er det viktig å teste hvordan kulene du vil benytte oppfører seg. Denne artikkelen beskriver en uhøytidlig test av svartkruttkuler, og forsøker å beskrive hvordan de oppfører seg ved treff i vilt.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1885.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Det er kun tillatt med fem annonser per person. Ønsker du å ha flere må du enten slette en av de gamle eller betale for en sponset annonse.

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 2225
  Selges

  45-120 replika Quigley Sharps

  Vurderer å selge min fantastiske gigant rifle (Pedersolli). Dipoter sikte og hooded front sight for lange hold.litt i underkant av 40 hylser, noen kuler osv. Snellert avtrekk. det er en replika og det krever ervervstilatelse. Selges fordi jeg har blitt voksen og slikt tøv, rekker ikke over alt.
  13500 kr.

  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Hassel
  E-post: jhassel72@gmail.com
  Lagt inn Mon. 16. Apr. 2012 kl. 23:48.
  Antall ganger klikket på: 13455.