Forum

Marked


Dagen i dag

28. september 1874

Slaget ved Palo Duro Canyon mellom den amerikanske hæren og en allianse av indianere fra kwahadi... Les mer ...

Dagen i går

27. september 1605

Knusende svensk nederlag ved Kirchholm


28. september 1874

Slaget ved Palo Duro Canyon
Slaget ved Palo Duro Canyon mellom den amerikanske hæren og en allianse av indianere fra kwahadi comanche-, kiowa-, cheyenne- og arapaho-stammene gjorde en slutt på Red River-krigen. Indianerne under kiowahøvdingen Lone Wolf (Ensomme ulv) hadde flyktet fra reservatet sent på sommeren samme år, og oberst Ranald S. Mackenzie og 4. kavaleriregiment tok opp forfølgelsen.

Ved Palo Duro Canyon i Texas Panhandle gikk soldatene overraskende til angrep. Selv om relativt få indianere ble drept, så tok Mackenzie hele indianernes vinterforråd og 1500–2000 indianerponnier som ble slaktet ned på stedet. Alle tipiene ble brent.

Tapet av ponniene og vinterforrådet gjorde at indianerne ikke kunne overleve på prærien og mange returnerte til reservatet ved Fort Sill innen november 1874. Lone Wolf (bildet) overga seg ikke før i februar 1875. Han ble senere deportert til Florida hvor han pådro seg malaria. Han døde i 1879.

27. september 1605


Knusende svensk nederlag ved Kirchholm
Polen-Litauen og svenske styrker møttes ved Kirchholm, i dag kjent som Salaspils, i Latvia under den polsk-svenske krigen i 1600–1611. Slaget endte med en knusende polsk-litauisk seier. Svenskene tapte mellom 7600 og 8000 mann, mens de polske og litauiske styrkene kun hadde 100 drepte og 200 sårede.

Etter slaget ble den svenske kongen tvunget til å oppgi beleiringen av Riga og måtte trekke seg tilbake over det baltiske hav til Sverige.


Chat

Offline

Ingen påloggede.

  (Du må være pålogget forumet for å kunne chatte.)


  Uthevet artikkel

   Lag ditt eget laderørstativ

  • Lag ditt eget laderørstativ

   Skal du lade svartkruttpatroner med matchpresisjon er det viktig å komprimere kruttet. Det gir plass til mer krutt i hylsene, og kan gi bedre forbrenning og presisjon. Denne artikkelen viser hvordan du med enkle verktøy kan lage et solid laderørstativ.

  Kjøp og salg

  Noen enkle annonseregler

  På denne siden kan du legge ut private annonser knyttet opp mot antikke våpen, svartkruttskyting og utstyr. Reglene er enkle:

  • Annonsen skal være knyttet opp til svartkruttskyting eller antikke våpen.
  • Antikke våpen og replikaer av disse skal være modellfestet før 1885.
  • Alt som annonseres skal være innenfor norsk lov.
  • Annonsørene har selv ansvar for å fjerne annonsene.
  • Det er ikke tillatt å lenke til andre salgssteder.
  • Det er ikke tillatt å slette en annonse, for så å legge den inn igjen kun for at den skal vises i sidemenyen.
  • Det er kun tillatt med fem annonser per person. Ønsker du å ha flere må du enten slette en av de gamle eller betale for en sponset annonse.

  Annonser som ikke samsvarer med reglene over blir umiddelbart fjernet. svartkrutt.net tar ikke ansvar for eventuelle tvister om handelen som oppstår mellom kjøper og selger.
  Nr. 2225
  Selges

  45-120 replika Quigley Sharps

  Vurderer å selge min fantastiske gigant rifle (Pedersolli). Dipoter sikte og hooded front sight for lange hold.litt i underkant av 40 hylser, noen kuler osv. Snellert avtrekk. det er en replika og det krever ervervstilatelse. Selges fordi jeg har blitt voksen og slikt tøv, rekker ikke over alt.
  13500 kr.

  Klikk for å forstørre bildet

  Navn: Hassel
  E-post: jhassel72@gmail.com
  Lagt inn Mon. 16. Apr. 2012 kl. 23:48.
  Antall ganger klikket på: 13468.